Saját hírek

Május végén indul a Marketing.hu - A Magyar Marketing Szövetség szakmai minősítő rendszere

Az MMSZ elsőszámú eligazodási pontként működik, így elengedhetetlennek tartottuk, hogy fontos lépéseket tegyünk a minősítési területen. Kidolgoztunk egy komplex minősítő rendszert, amely május végén külön platformot kap a Marketing.hu domain címen, ahol regisztrált és minősített szakembereket/szakértő cégeket/képzéseket lehet keresni és találni. Célunk a minősítő rendszerrel, hogy kiszűrjük a kóklereket és többségben legyenek a regisztrált és minősített piaci szereplők. A Marketing.hu oldal olyan platform, ahol ellenőrzött, minősített szakmai információbázis kialakítása folyik, mely orientálja, segíti a marketingpiac szereplőinek döntéseit, tudatosítja a versenyelőnyöket, megerősít, s csökkenti a döntési kockázatot a megbízók és megbízottak, a munkaadók és munkavállalók oldalán egyaránt. Szeretnénk elérni, hogy Magyarországon minél többen legyenek, akik regisztrálnak a rendszerben illetve minősítik magukat, ezzel is eligazítást biztosítva a szakma szereplői számára. A Marketing.hu korábbi tartalma az mmsz.eu weboldalra kerül át a minősítő rendszer élesítését követően. További információk hamarosan!

Város- és turizmusmarketing szekció a 2018-as Márkaépítés Konferencián

A szekció keretén belül a résztvevők többek között tájékozódhatnak a városmárka, városimázs mérésének módszertani kérdéseiről, s konkrét gyakorlati, turizmusorientált megvalósításáról,  valamint egy családbarát turizmussal kapcsolatos kutatás összegzésére is sor kerül, illetve a szakemberek azt is megosztják az érdeklődőkkel, hogy egy iparvárosban milyen lehetőségei vannak a szabadidős turizmus kiépítésének.

Bővebben: Város- és turizmusmarketing szekció a 2018-as Márkaépítés Konferencián

Az okosabb város vonzóbb lesz ...

A "smart megoldások" továbbra is fontos szerepet fognak játszani a jövő városainak sikerében. Ezt nemcsak a városfejlesztési, városmarketinges szakirodalom, nemcsak a nemzetközi tapasztalatok, de egyre inkább a magyar városok is így gondolják. 2017-ben az Országos Városmarketing Versenyhez kötődően a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézete felmérést készített arról, hogy miként értelmezik, miként látják a városok a "smart city" lehetőségeket, mit és miért terveznek

Bővebben: Az okosabb város vonzóbb lesz...

MÁRKADÖNTÉSEK – ÉS AKIK MÖGÖTTÜK ÁLLNAK

A Magyar Marketing Szövetségen (MMSZ) belül több mint egy évvel ezelőtt jött létre a Marketing Döntéshozók Klubja (MDK), amelyet Katona Norbert, az MMSZ elnökségi tagja vezet.
A szakember a Márkamonitor kérdésére elmondta, bár a szövetségben eltérő szervezetek, a legkülönfélébb iparágakban dolgozó vállalatok képviselői dolgoznak együtt, alapvető érdekeiket és érdeklődésüket meghatározza az a tény, hogy egy szakmába tartoznak. Az exkluzív klub jelenleg húsz tagot számlál, akik tizenöt márkát képviselnek. A kulcsdöntéshozókból álló csoport vezetőjét a klubbal kapcsolatos vízióról, a tagok együttműködéséről, közös tevékenységükről és a marketingszakma aktuális kihívásairól kérdezte a Márkamonitor.

Bővebben: MÁRKADÖNTÉSEK – ÉS AKIK MÖGÖTTÜK ÁLLNAK

Elhunyt Dr. Tomcsányi Pál a Magyar Marketing Szövetség első Életműdíjjal kitüntetettje!

Életének 94. évében elhunyt Dr. Tomcsányi Pál akadémikus, egyetemi tanár, a magyar agrármarketing kiemelkedő tudósa és hazai elterjesztője.

A kertészmérnök végzettségű, zöldség-gyümölcs fajtanemesítéssel foglalkozó szakember érdeklődése a 60-as években fordult a marketing felé. 1973-ban jelent meg „Piacos kertészet, a kertészeti marketing alapjai” című könyve, mely hazánkban az első komoly ágazati marketingszakkönyv volt. Negyedszázadon keresztül tanított marketinget a Kertészeti és élelmiszeripari Egyetemen, generációk sajátították el tőle a marketing szemléletmódot, és annak gyakorlati használhatóságát. Több mint kétszázhúsz tudományos publikáció, huszonhat könyv és tizenhárom könyvrészlet szerzője vagy társszerzője.

Bővebben: Elhunyt Dr. Tomcsányi Pál a Magyar Marketing Szövetség első Életműdíjjal kitüntetettje!

Bemutatkozik új vállalati tagunk, a Neckermann

Kálmán Pétert, a Neckermann marketing vezetőjét kérdeztük, hogy mutassa be cégük tevékenységét.
A Neckermann 1993 óta működik bejegyzett utazásszervezőként Magyarországon. Utazási szolgáltatásaikat 26 saját hálózati irodáik  mellett közel 400 partneriroda is értékesíti, de elérhetőek a  call centeren  és online is értékesítenek (www.neckermann.hu).
A Neckermann mintegy 100 000 fős utaslétszáma, stabil és bővülő törzsutas közönsége az iroda megbízhatóságát, a szolgáltatások minőségét, korrekt áraikat, valamint utazási tanácsadóik és telepített képviselőik szakmai felkészültségét dícséri. A Neckermann gyerekközpontú klubszállodáiban, a Family Garden hotelekben a magyar animátorok minden évben egyre több lelkes családnak biztosítják a maximális kikapcsolódást és feltöltődést a gyermekek korának megfelelő szórakoztató programokkal.

Bővebben: Bemutatkozik új vállalati tagunk, a Neckermann

Az idei OMÉK- on hatodik alkalommal került átadásra az OMÉK MARKETING DÍJ

A Magyar Marketing Szövetség ezzel a díjjal a pályázók kiállítással kapcsolatos marketing tevékenységét jutalmazza.  A Különdíjat a Panyolai Szilvórium Zrt. kapta, a díjat pedig a Nána Farm / Bencsik Nikolett őstermelő vehette át a Magyar Marketing Szövetség Agrár-és Élelmiszermarketing Tagozatának alapító elnökétől Pászti Balázstól és a jelenlegi elnöktől, dr Totth Gedeontól.

Bővebben: Az idei OMÉK- on hatodik alkalommal került átadásra az OMÉK MARKETING DÍJ

Game on! Új lendületet vett a Magyar Marketing Szövetség Sport Marketing Tagozata

Szeptember elején két év inaktivitás után kapott most újabb lendületet a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata, részben a hazai sport és gazdasági élet élénkülése, részben a terület fejlődési és fejlesztési szükségessége okán. A tagozat alapítói az elnöki megbízatásra Nagy Lászlónak a Havas Media Sports & Entertainment vezetőjének, míg a két alelnöki pozícióra Németh Ottónak, Henkel Magyarország üzletág igazgatójának és Major Balázsnak a Karma Production ügyvezetőjének szavaztak bizalmat. A megbízatásuk három évre szól.

Bővebben: Game on! Új lendületet vett a Magyar Marketing Szövetség Sport Marketing Tagozata

A NETICLE így használja magát

Már több különböző téma kapcsán figyeltük az online médiafigyelés és véleményelemzés áldásos hatásait: volt szó az étteremmarketing kiaknázatlan területeiről, employer brandingről, az új vlogger trendek visszhangjáról. Most viszont egy sokkal közelebbi szemszögből tekinthettek rá a social listening workflowba való beépítésére: megnézzük hogyan és mire használja a Neticle saját magát.

Bővebben: A NETICLE így használja magát

OMÉK 2017 - Pályázati felhívás

 

PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA

OMÉK 2017. 09. 20 - 09. 24.

ORSZÁGOS MEZÕGAZDASÁGI ÉS ÉLELMISZERIPARI KIÁLLÍTÁS

MARKETING DÍJÁRA

A Magyar Marketing Szövetség hatodik alkalommal írja ki pályázatát az OMÉK-on kiállítási Marketing Díjra. A kiállítási Marketing Díj növekvő értékét bizonyítja, hogy nem csak a nyertesek, hanem a pályázaton indultak is felhasználták a részvétel presztízst erősítő hatását marketing kommunikációjukban. Biztosak vagyunk abban, hogy a Díj erősíti a gazdálkodó szervezetek üzleti jó hírét, alátámasztja marketing aktivitását. A Szövetség ezúton hívja fel a kiállítók figyelmét a pályázati kiírásra és várja jelentkezésüket.

A kiírók a kiállítási Díjjal a gazdaság egyik kiemelt területeként kezelt mezőgazdaság és élelmiszeripar eredményességét kívánja támogatni és erősíteni, és ezzel megfelelő publicitást biztosítani a jó szakmai példáknak, üzleti sikereknek, erősíteni a cégek jó hírét, presztízsét.

A kiírók célja a pályázat meghirdetésével elsősorban a figyelem felkeltése a marketing szakma fontosságára és hasznára, a korszerű marketing technikák bemutatásával példa állítása a kezdő cégek, vállalkozások számára, valamint ösztönzés a magasabb szakmai tudás elérésére és gyakorlati alkalmazására.

Letöltések
Download this file (OMÉKjellap 2017.doc)OMÉKjellap 2017.doc65 kB
Bővebben: OMÉK 2017 - Pályázati felhívás

hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom: Igen

Partnereink

Kapcsolat

mail  marketing@marketing.hu

phone  +3630 297 2139, +3620 245 8796

place  1142 Budapest, Kassai utca 71.