Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

INTERJÚT KÉSZÍTETTÜNK KANYÓ ROLANDDAL, A DIGITAL MASTERS EGYIK MENTORÁVAL

Interjút készítettünk  Kanyó Rolanddal - a DM Kft. marketing és PR menedzserével -  a Digital Masters egyik mentorával.  A vele készített interjúból többek megtudhatjuk, hogy mi okozza számára a legnagyobb kihívást a digitális marketingben, mely digitális megoldások tetszenek a legjobban Számára illetve, hogy szerinte eljön-e az az idő, és ha igen mikor, amikor már nem érdemes költeni az offline médiára és csak az online média lesz az uralkodó.

 1. Mi okozza Számodra a legnagyobb kihívást a digitális marketingben?

A termékek, szolgáltatások, sőt akár még az emberek környezete is egyre inkább testreszabottá válnak. Nincs ez máshogy a dm életében sem, ezért nap mint nap átélem az ezzel kapcsolatos kihívásokat. A napokban olvastam egy cikket azzal kapcsolatban, hogy a posztdigitális korban a digitális technológia már nem csak előny, hanem alapkövetelmény. Nagyon sok cég vezetője nyilatkozott azzal kapcsolatban, hogy a digitális technológiák, azon belül is a közösségi média, a mobiltechnológia, az analitika és a felhő a bevezetés szakaszán túllépve mára szerves részét képezik a cégek alaptechnológiáinak. Ez nálunk is így van, de bizonyos területek, mit például a értékesítés még a bevezetés fázisában járnak. Nagy kihívás az is, hogy a munkavállalók (és kifejezetten igaz ez a marketing és kommunikációs területen) érettebbek, mint a szervezet, ezért érdekes módon a dolgozók arra várnak, hogy a szervezet utolérje őket. Ami pedig a kereskedelmet illeti, a termékek, szolgáltatások, sőt még az emberek környezete is egyre inkább testreszabottá válnak, elég ha a törzsvásárlói programokat nézzük. Egy piac helyett több olyan kisebb testreszabott piac jöhet létre, amely igény szerint az adott pillanat elvárásaihoz igazodva működnek. 

 2. Mely digitális megoldások tetszenek a legjobban?

A Digitális világ fejlődését igyekszünk arra használni, hogy tovább fejlesszük szolgáltatásainkat, kényelemsebbé tegyük a vásárlást.  2016 nyara óta dm üzleteiben a vásárlók mobiltelefonjuk használatával, NFC technológián alapuló érintés nélküli fizetéssel is kiegyenlíthetik a számlájukat. A vállalat felhő allapú szolgáltatásokat használ, amelyek rugalmasabbá teszik a munkavégzést, a boltokban smartphonok és applikációk támogatják a kollégák munkáját, belső kommunikációban a Yammer közösségi hálózat támogatja  a csapatmunkát, és Teams felületek segítik a belső információáramlást.

3. Mivel lehet egy digitális kampányt sikerre vinni 2019-ben? 

Nagy potenciál rejlik a személyre szabott kommunikációs formákban, a vásárlók igényeinek még pontosabb megismerésében, a kuponok személyre szabását már program képes elvégezni a vásárlási szokások alapján. A digitalizáció hatékonyabbá tesz folyamatokat, az erőforrások így átcsoportosíthatók. A robotika még nem része e jelenünknek, nyitottak vagyunk az újdonságokra, az biztos, hogy üzleteinkben a modern technikai vívmányainak használatát mindig kiegészíti majd a személyes tanácsadás, üzleteinkben az eladók megszólítható, hús-vér emberek maradnak.

4. Eljön-e az az idő, és ha igen mikor, amikor már nem érdemes költeni az offline médiára és csak az online média lesz az uralkodó?

Személy szerint nem hiszek abban, hogy teljesen eltűnnek az offline elemek és kizárólag online fogunk marketing vonalon kommunikálni, hiszen mindig marad egy olyan réteg, célcsoport, aki a jól bevált szórólapot, a kézzel fogható és érzékszerveinek használatát is igénylő marketing és promóciós anyagokat részesíti előnyben. Elég ha csak a könyv és az e-book vonatkozására gondolunk. A kihívás és a cél ezek kombinációjának helyes alkalmazásában rejlik.

 kepatmeretezes hu KanyRolandDM  Roland, tanulmányait a Modern Üzleti Tudományok Főiskoláján végezte, ahol nemzetközi üzletek szakirányon szerezett kereskedelmi közgazdász diplomát.

A diploma után az Unilever Magyarország Kft. Trade Marketing osztályán helyezkedett el, ahol a POP csoportban dolgozott, Assistant Managerként. A dm Kft. csapatához 2002 novemberében csatlakozott területi vezetőként. 2009-ben az active beauty törzsvásárlói program bevezetése kapcsán egy 35 főből álló projektcsapatot vezetett, majd ezt követően junior szortiment menedzserként folytatta pályafutását a cégnél. 2010-től a szortiment menedzseri feladatok mellett a PR osztály felépítésére kérték fel, 2013 márciusától pedig a 25 főből álló marketing és PR és ügyfélszolgálati osztályt vezeti, amely 2017-ben a Webshop csoporttal bővült tovább, amely már 4 nagy területből áll:
klasszikus marketing és Social Media
PR, ügyfészolgálat és CSR
dialog és regionális marketing 
Online Shop
Hazai és nemzetközi szinten is több projekt és bevezetés fűződik a nevéhez.

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.