INTERJÚT KÉSZÍTETTÜNK BAY ÁRONNAL, A DIGITAL MASTERS EGYIK OKTATÓJÁVAL

Interjút készítettünk Bay Áronnal - digitális hirdetések specialistával -  a Digital Masters egyik oktatójával. A vele készített interjúból többek között ízelítőt kaphatunk a témája fontosságáról, megtudhatjuk, mely digitális trendeket tartja a legfontosabbaknak és üzent a jövő marketingeseinek is! 

Áron, a Digital Mastersen a Google & Facebook PPC/ hirdetési rendszerek, újdonságok, stratégiák és keresőmarketing témában fog egy 1,5 órás oktatást tartani.

1. Ízelítőként megosztott velünk néhány gondolatot a témája fontosságáról: 

A globális hirdetési piacot vizsgálva a digitális hirdetések aránya nő a legnagyobb mértékben, ebből a Paid Search (magyar piacon gyakorlatilag a Google) és a Paid Social (döntően Facebook, Instagram itthon) is jelentős szeletet hasít ki. Az ezzel kapcsolatos tudás ma már elengedhetetlen egy marketingszakember számára. A PPC terület legnehezebb és egyben legizgalmasabb kihívása is, hogy naprakész maradjon a tudás. Ehhez muszáj folyamatosan nyomonkövetni a legújabb trendeket, kipróbálni a Google és a Facebook új hirdetési megoldásait, bétáit.

2. Mely digitális megoldások tetszenek a legjobban Számodra?

Jelenleg a legjobban a mobil formátumok foglalkoztatnak. Itt történik a legtöbb fejlesztés, miközben a kampányok tervezésekor gyakran még desktop megközelítést használnak az ügynökségek. Ez egy nagyon fontos, a fejekben is megugrandó feladat, hogy belássuk a hirdetési kampányokat ma már nagyobb arányban nézik meg mobil eszközökön, a weboldalak zöménél is megfordult már a desktop-mobil arány. Célzás tekintetében a cross-device remarketing megoldások illetve az egyre inkább közönség fokuszú kampányokban látok hatalmas (egyelőre kihasználatlan) potenciált.

3. Mely digitális trendeket tartod a legfontosabbaknak, amelyeket követni, megismerni és alkalmazni kell?

Átalakulóban van a keresés. Néhány év múlva a keresőszavakat fel fogják váltani a komplex kérdés típusú keresések, a manuálisan készített hirdetéseket a dinamikus, machine learning alapú formátumok. A PPC szakemberek szerepköre is teljesen át fog alakulni. A szabályalapú és repetitív feladatokat automatizálni fogjuk és sokkal nagyobb szerepet kap a stratégiai tanácsadás, mint korábban bármikor.

4. Mivel lehet egy digitális kampányt sikerre vinni 2019-ben?

Erről írtam egy rövid posztot LinkedIn-en: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6488839050131312640
Ha címszavakban kell összefoglalnom: Digitális analitika eszközök auditálása, éves KPI-ok meghatározása, automatizálás és adatvizualizáció, insightok & akcitótervek, A/B tesztelés és konverzióoptimalizálás a folyamat végén pedig az attribúciós modellezés. Ezeket 1 év alatt képtelenség megvalósítani, de az alapokat le lehet fektetni és 2-3 nagyobb projektet sikeresen végig lehet vinni.

5. Mit üzennél a jövő marketingeseinek? Hogyan váljanak azzá?

Folyamatos tanulással. Interjún mindig megkérdezem a jelöltektől, milyen külföldi szakmai blogokat követ és melyik volt a legutóbbi cikk vagy videó, ami megfogta. Ha erre a két kérdésre nem tud válaszolni, akkor valószínűleg nincs meg benne az a tudásvágy, ami ehhez a szakmához létfontosságú.

 digital masters bayj200 Áron 2007 óta foglalkozik PPC-kampányok menedzselésével, és 10 éve digitális analitikával. 

Szakmai pályafutása során több mint 1,6 milliárd Ft Google Ads költést kezelt. 2013 óta a Google Regional Trainer státusz birtokosa, a Corvinus és a BGE vendégelőadója, a Károli Gáspár Református Egyetem óraadó oktatója. Jelenleg a Reprise Digitalnál Head of Data&Technology pozícióban dolgozik. A PPC Pro szakmai közösség alapítója, a Digital Cube Conf konferencia egyik alapítója és szervezője.

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1142 Budapest, Kassai utca 71.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.