INTERJÚT KÉSZÍTETTÜNK KÉRI GÁBORRAL, A DIGITAL MASTERS EGYIK OKTATÓJÁVAL

Interjút készítettünk Kéri Gáborral - online marketing specialistával - a Digital Masters egyik oktatójával. A vele készített interjúból többek között ízelítőt kaphatunk a témája fontosságáról, megtudhatjuk, mely digitális trendeket tartja a legfontosabbaknak és üzent a jövő marketingeseinek is! 

Gábor, a Digital Mastersen kétszer is "színpadra lép", első témája: a Digitális marketingstratégia tervezés - digitális kommunikáció, integrált online márkaépítés, dinamikus kampányok tervezése, melyről egy 1,5 órás oktatást fog tartani. Második témája pedig a Digitális piaci szereplők, marketinginformációs rendszerek, valamint hogyan ítéljük meg marketingcsatornáink sikerességét lesz.

1. Ízelítőként megosztott velünk néhány gondolatot a témái fontosságáról:

2019-et írunk. Elsődleges fontosságúnak érzem, hogy a digitális marketingstratégia tervezés ne önállóan létezzen, ne külön csapat és ügynökség elszigetelten dolgozzon rajta, hanem egy integrált 360 fokos szemlélettel megalkotott, a legfontosabb marketingcélok eléréséhez tervezett stratégia részeként legyen megalkotva és menedzselve. Nem eszközoldalról kell a marketinget megközelíteni, hanem az elérendő cél irányából. A marketingkommunikációs csatornák egymást erősítik, a releváns üzenetek kiválasztásával tehát, integrált stratégia következetes végigvitele esetén lehet sikert elérni. Én ezt a gondolkodásmódot szeretném megalapozni előadásommal. Az online piaci szereplők és folyamatok alapos megismerése pedig feltétlenül szükséges ahhoz, hogy tudatosan tervezzünk és dolgozzunk az online platformokon. 

2. Mely digitális megoldások tetszenek a legjobban Számodra?

Mindig értékelem az innovatív és kreatív megoldásokat. Az utóbbi 1-2 évben nem a technológiai, hanem a tartalmi újítások azok, amelyek engem lázba hoznak. Az igazán ügyes branded content kampányok során érzem azt az elmozdulást, ami eltünteti a marketing eszközök mediátor szerepét a hirdető és a fogyasztó között, és közvetlen kapcsolatot hoz létre a csatorna két végén álló szereplők között. 

3. Mely digitális trendeket tartod a legfontosabbaknak, amelyeket követni, megismerni és alkalmazni kell?

Az adatalapú marketingé a jövő. Tehát a jól felépített és sikeres kampányok alapja – ez persze főleg a teljesítményorientált, konverzió fókuszú kampányok esetén érvényes szabály –, hogy a lehető legtöbb adatot szerezzük meg a felhasználóinkről, az ő viselkedésükről, reakcióikról. Az összegyűjtött adatok minél pontosabb és alaposabb kielemztésével tudunk igazán áttörő eredményeket elérni a digitális kampányunkban. Az elv mögé a technológia is felzárkózott mára, így ez a három dolog, tehát az elv (a szándék), a technológia (a különböző közösségi média API-k, RTB platformok és programmatic DSP-k) és a humán erő (adatbányászok és –elemző szakemberek) együttesen olyan bázist képviselnek, amivel egy digitális értékesítést célul kitűző hirdető biztosan komoly sikereket fog elérni.

4. Mivel lehet egy digitális kampányt sikerre vinni 2019-ben? 

Nem szabad megkerülni az előkészítő lépéseket. Tehát meg kell határozni pontos KPI-okat, kell egy pontos célcsoport meghatározás, szükséges és fontos, hogy jól érthető üzeneteink legyenek, tisztában kell lennünk azzal, hogy mekkora büdzsé áll rendelkezésünkre, illetve milyen időszakra tervezünk. Ha ezeken a lépéseken túl vagyunk, akkor vágjunk csak bele a kampány megvalósításába.

5. Mit üzennél a jövő marketingeseinek? Hogyan váljanak azzá?

Ne felejtsék el azt, hogy ez a szakma az, ahol nincs állandóság. Minden nap változik a környezet, a szereplők, a technológia és az eszköztár is. Ne féljenek kockáztatni és megújulni újra és újra, mert ez a szakma a bátorságról szól. Igen, ez együtt jár azzal, hogy nem lehet mindig nyerni, de a bukás is hozzásegít minket ahhoz, hogy jobbak legyünk, tanljunk és legközelebb elkerüljük a korábban elkövetett hibákat.

digital masters keri200   Gábor online marketing és kommunikációs szakember.

2005 óta dolgozik az online média és marketing világában, több olyan világcéget képviselve a hazai piacon, mint pl. a Facebook, Viber, Shazam és Tripadvisor. Jelenleg a Positive by Hinora Group digitális ügynöksége, a Positive Digital&Social vezetőjeként számtalan digitális kampány és projekt vezetéséért felel.

 

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.