INTERJÚT KÉSZÍTETTÜNK ROZEK MILÁNNAL, A DIGITAL MASTERS EGYIK OKTATÓJÁVAL

Milán, a Digital Mastersen a Performance marketing az E-commerce szolgálatába témában fog egy 1,5 órás oktatást tartani.
A vele készített interjúból többek között ízelítőt kaphatunk a témája fontosságáról, megtudhatjuk, mely digitális trendeket tartja a legfontosabbaknak és üzent a jövő marketingeseinek is!

 1. Ízelítőként megosztott velünk néhány gondolatot a témája fontosságáról:

A digitális térben tulajdonképpen minden marketing tevékenységet hívhatunk performance fókuszúnak, hiszen számokat elemzünk, és a hirdetői tevékenységünk mögött minden esetben valamilyen cél áll. Ettől függetlenül kialakult egyfajta hirdetői kategorizálás annak függvényében, hogy egy bizonyos üzenet eljuttatása minél több emberhez vagy szigorú költségkeretek között, minél több interakció megszerzése a cél. Az itt használt "performance marketing" esetében is ez utóbbiról beszélhetünk, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy egy vásárlóért 10.000 Ft-ot vagy 5.000 Ft-ot fizettem. Ebben az esetben a konverziós költség vizsgálata, és az erre épülő optimalizálás az, ami alapjaiban határozza meg a hirdetői stratégiánkat, és az egész akkor válik igazán izgalmassá, amikor a tényleges bevételi számok függvényében határozom meg a kampányaim sikerességet, majd avatkozom be a ROI maximalizálása érdekében.

Mely digitális megoldások tetszenek a legjobban Számodra?

E-commerce területen abszolút a Feed alapú, vagyis a dinamikusan változó hirdetések járnak az élen (pl. Google Dynamic Remarketing, AdCustomizers, Facebook DPA), melyek relevanciában és hatékonyság tekintetében is messze túlszárnyalják a többi kampánytípust. Ha ezeket a funkciókat kombináljuk egyéb, mesterséges intelligencia alapú algoritmusokkal, akkor az eredmény egy rendkívül hatékony kooperáció tud lenni.

Mely digitális trendeket tartod a legfontosabbaknak, amelyeket követni, megismerni és alkalmazni kell?

Az MI alapú automatizációk és a programmatic ilyen erejű fejlődése, ill. a két cégóriás egyértelmű állásfoglalása a témában, mind arra engednek következtetni, hogy míg jelenleg egy erősen ajánlott, de opcionális hirdetői funkcióként tekintünk rájuk, később már mindenki által kötelezően használandó eszközök lesznek. A manuális kampánykezelés, ill. licitstratégia, mint lehetőség előbb vagy utóbb eltűnik, és helyét átveszik a mestérséges algoritmusok által vezérelt eszközök.

Mit üzennél a jövő marketingeseinek? Hogyan váljanak azzá? 

A technológia fejlődésével olyan szakemberekre lesz szükség, akik a személyes tapasztalataikat és marketinges vénájukat hatékonyan képesek a különböző automatizációs eszközökkel kombinálni. Olyan kooperációk kellenek, ahol a gépi tanulás és az emberi logika egymást kölcsönösen támogatva, szimbiózisban képes működni, mert idővel csak így tudjuk a piacban rejlő lehetőségeket kiaknázni, ill. a kampányainkat hosszú távon is költséghatékonnyá, eredményorientáltá varázsolni.

digital masters rozek200  Az online marketing világába 2013-ban csöppent bele, azóta az iparágban folyamatosan keresi az újabb és újabb kihívásokat. 

Jelentős értékesítői tapasztalatának és újságírói végzettségének köszönhetően igyekszik más szemmel nézni hirdetéseket: az átlagnál magasabb színvonalú, minőségi tartalomgyártás számára az egyik legfontosabb szempont.
Bár a keresőoptimalizálás is érdekli, leginkább PPC hirdetések kezelésénél érzi magát otthon, és az analitikus szemléletmód elsajátításával igyekszik minden szituációban a helyes megoldást megtalálni. Az online marketing állandóan változó, folyamatos továbbképzést igénylő világában olyan kihívásokat talált, melyek teljesítését elsődleges céljának tekinti.

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.