Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

Változó idők, változó igények - minőségi képzések minden helyzetre: bemutatkozik a Menedzserképző Központ

A Menedzserképző Központ még 2019 tavaszán csatlakozott a Magyar Marketing Szövetség vállalati tagságához – hírleveleinkben is többször beszámoltunk a képzéseikről, amelyeket MMSZ-es tagjaink mindig kedvezményekkel vehetnek igénybe. A cég ügyvezetőjével, Ács Nórával beszélgettünk nem csak a Menedzserképző Központ tevékenységéről, de aktualitásokról, az elmúlt időszak változásairól is, valamint az áthelyeződött súlypontokról is.

Mikor, milyen igények, motiváció hatására jött létre a Menedzserképző Központ? Milyen tevékenységek tartoznak szolgáltatási körébe, mi a fő fókusza?

A Menedzserképző Központ 2012 óta foglalkozik konferenciák és workshopok szervezésével, a munkámban a tizenöt éves szakmai tapasztalatomra támaszkodhatok.

Hiszek abban, hogy az első kézből, személyes interakció révén megszerzett információ értékesebb tudást eredményez annál, mint amihez pusztán technikai eszközök segítségével, passzívan, a kapcsolatteremtés lehetősége nélkül hozzáférhetünk. Azt pedig biztosan tudjuk, hogy az értékesebb tudás nagyobb és időtállóbb hasznot hajt birtokosának. A Menedzserképző Központ azt a feladatot vállalta magára, hogy rendezvényeivel megteremti a közeget, amelyben az információk „életre kelnek”, azaz pontosan azt a fajta értékes tudást hozzák létre, amely csak a személyes kapcsolatteremtés révén jöhet létre.

Ismerjük azokat a döntéshozókat, fejlesztőket és stratégákat, akik szakterületükön a gyakorlatban bizonyítják rátermettségüket nap mint nap. 

Érdeklődési területünk szerteágazó: szívesen szervezünk gazdasági tematikájú konferenciákat, workshopokat, örömmel vizsgálunk egy-egy részterületet szokatlan nézőpontokból. Az események a gazdaság számos területét - adatvédelem, marketing/PR, HR, menedzsment, turizmus - veszik górcső alá, illetve az utóbbi években számos készségfejlesztő képzést hoztunk tető alá.

Az évek során bebizonyosodott, hogy igény mutatkozik olyan képzések megszervezésére is, amelyeket kifejezetten a megrendelő cég szükségleteihez igazítunk. Az egyéni igényekre szabott, zárt tréningjeink helyszíne kihelyezett, és kifejezetten az adott vállalatra fókuszálnak. A szakmai beállítottságú trénereink konkrét tematika köré építik fel előadásaikat és a gyakorlatias munkával együtt, a résztvevők minőségi képzésben részesülnek, a megszerzett tudást pedig azonnal alkalmazhatják.

A más, hasonló szolgáltatási körű vállalkozásokhoz képest miben tud mást, újat adni, mit garantál a megrendelők számára? Mi a tapasztalatod, Nóra, a vállalatnak milyen fő sikerei vannak, amelyek miatt időről időre visszatérnek hozzátok?

A visszatérő vendégek a gyakorlatközpontú képzéseknek, a jól megválasztott előadói-tréneri gárdának köszönhetők. A visszajelzések alapján a gondos szervezés is hozzájárul az ügyfélelégedettséghez, és a már stabil előadói, partneri kör a „gondviselésünknek” köszönhető elmondásuk szerint.

Miért érzi fontosnak a Menedzserképző Központ annak jelentőségét, hogy szakemberek és szervezetek szakmai szervezeteihez kapcsolódjon?

A szakmai szervezetekkel való együttműködés fontos része a munkafolyamatainknak. A kapcsolatom a Magyar Marketing Szövetséggel már nagyon régóta él, számos szakmai rendezvényünk mögé álltak, sok támogatást kaptam, és itt nemcsak a képzések kommunikálására gondolok, hanem neves előadók delegálására is.

Milyen változások figyelhetők meg a szakmában az elmúlt időszakban? Tapasztalható-e valamilyen visszaesés / fejlődés a járványhelyzet hatására? Érezhető vízválasztó az igénybe vett szolgáltatások mennyisége, minősége között?

A tavasszal bekövetkező vírushelyzetben azonnal reagált a Menedzserképző Központ az éppen aktuális rendeletekre. Végül a rendezvények teljes korlátozásakor azonnal át tudtuk tenni a képzéseinket online térbe, köszönhetően a rugalmas és segítőkész előadó-tréneri körnek. A kezdeti idegenkedés ellenére már megszokottá vált az online tér, sőt mondhatni kellemes tapasztalataim születtek. Sokan sajnos még mindig idegenkednek a teljes „láthatóságtól”, és nem szívesen használnak webkamerát, de elmondható, hogy egyes meeting szoftverek segítségével közel ugyanazon lehetőségeket biztosítani tudjuk a résztvevőknek, mint offline térben. Bár a személyes kapcsolatteremtés sérült, de akik akartak, felül tudtak kerekedni az akadályokon. Ezt a szükségszerű változást nem mindenki fogadta be, és sajnos történtek részvétel visszamondások.

Mit látsz Nóra, mi a piacon most a helyzet? Mekkora a versenyhelyzet, milyenek az árak, mekkora az igény? Hogyan éltétek meg az elmúlt időszakot?

A piaci szereplők különbözően reagáltak a helyzetre, egyes események elhalasztásra kerültek, egyes képzések online térbe kerültek át, a szolgáltatók egy része megmaradt az addigi ár stratégiájánál, a másik része pedig jóval kedvezőbbre cserélte díjait. A visszaesés ellenére a Menedzserképző Központ többféle képzéssel szolgálta ügyfeleit az elmúlt közel fél évben, tartottunk félnapos gyakorlatközpontú webináriumokat, de 90-120 perces online előadásokat is szerveztünk, így tudtunk alacsonyabb díjazású képzéseket is kínálni a tanulni vágyók részére.

Mik a jövőbeli tervei a Menedzserképző Központnak? Módosul-e a szolgáltatási kör?

Az utóbbi időkben azt éreztem, hogy más szakmai kihívásra van szükségem, és a képzések szervezésénél szeretnék többet adni a Menedzserképző Központ ügyfélkörének, így magam is trénerré váltam. Döntésem időszerűségét visszaigazolja a képzési piac jelen helyzete, mely az elmúlt közel fél évben szinte hétről hétre változott. A partnereink is folyamatos változásról számoltak be, azonban tapasztalataik alapján elmondható, hogy a belső vállalati tréningek estek vissza a legkevésbé.

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.