Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

Automatizált megoldások az ügyfélszolgálat támogatására

Az ügyfélszolgálat minősége nemcsak a vásárlói elégedettséget befolyásolja, de a vállalat imázsát, hírnevét is meghatározza. Érdemes tehát olyan megoldásokat alkalmazni a támogatására, amivel gyorsabbá és gördülékenyebbé válik a beérkező ügyfélpanaszok és kérdések szortírozása és kezelése, az ügyfél-visszajelzések kiértékelése, így a megoldásuk is jóval kevesebb időt vehet igénybe, és a vállalat ügyfélkezeléséről kialakult képet is pozitív irányba tereli. 

Ilyen megoldás lehet a személyes ügyfélfogadással foglalkozó kollégák folyamatos képzése és/vagy a csapat bővítése, de mesterséges intelligencia és digitalizáció korában más ügyfélkezelési csatornákon célszerűbb kihasználni az automatizáció nyújtotta előnyöket, és a nagy mennyiségű adat kiértékelését az algoritmusokra bízni, értékes időt és költségeket spórolva a vállalat számára. 

neticle

Írásbeli ügyfélpanaszok és kérdések kategorizálása

Egy saját rendszerbe integrált automatikus szövegelemző megoldás segít abban, hogy az írásbeli bejelentések (emailnek, chatbot üzenetek) emberi beavatkozás nélkül automatikusan a megfelelő kollégánál kössenek ki, a felismert témák alapján jelölve a prioritási szintet is. Hogyan teszik ezt meg? Az algoritmusok címkézik a szövegben szereplő témákat, azonosítják az érzelmeket, illetve a pozitív és negatív hangvételű kifejezéseket. Ezek alapján a szövegből kinyert információk alapján automatikusan kategorizálhatók és továbbíthatók a beérkező panaszok és kérdések releváns kollégához, értékes időt nyerve ezzel az ügyfélkezelési folyamatban.

Chatbot-támogatás

Az automatikus szövegelemző rendszerek nemcsak az írásbeli ügyfélpanaszok kategorizálását, és ez alapján a továbbítást végzik el (hogy azzal nem kell egyik kollégának se kelljen bajlódnia), de az ügyfelekkel kommunikáló chatbot-programokat is okosabbá teszik: a pontosabb szövegértelmezés révén képesek lesznek az ügyfelek kérdéseire pontosabb választ adni.

Belsős adatok és ügyfél-visszajelzések kiértékelése

És itt az ügyfélszolgálatot támogató automatizációs megoldásoknak még nincs vége. Mivel a szövegelemző megoldások segítségével bármilyen szövegből kinyerhetők az értékes insigtok, így a belső adatbázisokban veszteglő adatokból is, akár a CRM és ERP rendszereken átfolyó szöveges adatokból strukturált és kereshető adatbázis építhető.Hasonló módon tele van pár adattáblád, Excel sheeted a feldolgozatlan webshopos ügyfél-visszajelzésekkel, termékértékelőkkel, elégedettségi kérdőív válaszaival, de sem időd, sem szakértőd nincs a kiértékelésre? Az elég nagy öngól, hiszen olyan információkról mondasz le, mint mik a termékeid vagy szolgálatatásod legkedveltebb előnyei a felhasználóid, vásárlóid szemében, és mik azok a terméktulajdonságok, ami miatt vásárlókat veszítesz, és talán nem is tudsz róla. Egy automatikus szövegelemző alkalmazást integrálva a saját rendszered felületein kaphatod kézbe a fogyasztói és vásárlói insightokat, megtudhatod az ügyfél-elégedettség és ügyfélpanaszok fő okait. Ezek az információk nagyban segítik a sikeresebb üzleti döntéshozást is.

Ne hagyd ki azt a ziccert, hogy közvetlenül az ügyfeleid szavaiból láthatod, mik a fejlesztendő területek a szolgálatásodban, vagy milyen tulajdonságokon kell még finomhangolni a termékfejlesztés során. Próbáld ki akár most, ingyenesen hozzáférhető webes felületen. 

Ha érdekel, hogyan alkalmazhatod ügyfélszolgálatod támogatására vagy belsős rendszereiden átfolyó szövegek kiértékelésére az automatikus szövegelemzést, akkor írd meg nekünk a pontos esetedet, és megkeressük a vállalkozásodra szabott megoldást.

 

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.