Vásárlási szokások – merre tartunk?

A proMO2020 égisze alatt vállalati tagunk, az A4C Marketing Kft. olyan hasznos anyagot osztanak meg melyek a marketing eladásösztönzéshez kapcsolható megszokott, de nem megfelelően értelmezett, vagy újszerű területeihez kapcsolódnak.

Jelenleg még mindenki tapogatózik, az alapvetések viszont lassan már kirajzolódnak, mint például tovább fog erősödni az online szerepe, de egyelőre csak ennyi látszik biztosan.Jelenleg még mindenki tapogatózik, az alapvetések viszont lassan már kirajzolódnak, mint például tovább fog erősödni az online szerepe, de egyelőre csak ennyi látszik biztosan. 

A vásárlók – és a B2B piac szereplői is - most mindent a koronavírus esetleges hatásainak szemüvegén keresztül néznek. 

Megváltoznak a fogyasztói szokások, átütemezzük vásárlásainkat, lecsökkennek az impulzus vásárlások, megváltozik a vásárlási döntés folyamata és átmenetileg maga a vásárlás célja is. Valószínűleg a helyzet normalizálódását követően is megmarad sokakban a tartalékolás „szokása”.

Az időszak végével nem fogunk visszatérni a jelenlegi szokásokhoz, sok minden megmarad, üzenetek, eszközök, platformok, új megoldások, stb. Ez új lehetőségeket is jelent, a kérdés az, ki és mikor tudja helyesen értelmezni az új igényeket, elvárásokat.

Lehet jelentősen lecsökkenteni a marketing budgeteket, amely döntés a válság menedzsment első lépései között sok helyen megjelenik, viszont alacsonyan tartani nagy kockázat, különösen, ha néhány hónap múlva már megnövekszik a kereslet.

Az eddig válságokból tanulva várhatóan most is az a márka tudja valamelyest megerősödve, hatásosan megszólítani a fogyasztókat, amely közben sem „hagyta el” őket, kommunikált nekik, és akár eladási szándék nélkül is segített, hasznos ötletekkel, tippekkel, megoldásokkal.

Ahogy túl leszünk ezen a válságon, újra szükséges gondolni a vásárlói igényeket. Tovább nő az online ügyféladatok jelentősége. Hogyan segít ebben a kereskedelmi informatika? Bessenyei István előadásában megtudhatod.

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.