Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

Mivel motiválható vásárlód az újranyitási időszakban?

A proMO2020 égisze alatt vállalati tagunk, az A4C Marketing Kft. olyan hasznos anyagot osztanak meg melyek a marketing eladásösztönzéshez kapcsolható megszokott, de nem megfelelően értelmezett, vagy újszerű területeihez kapcsolódnak.

bevasarlokocsi lany vagott1Az elmúlt hetekben újra megjelentek a vásárlók motivációinak egyszerűbb megoldásai, mint például árengedmények, előrehozott vásárlás preferálása (fizess most, használd fel később), újfajta disztribúciós csatornára terelés (online), vagy a nagyobb mennyiségű vásárlás díjazása. Már érzékelhető arányban vannak jelen a vásárláshoz nem kötött aktivitások (kvíz, játékok, tartalom továbbadásának jutalmazása, lead generálás).

Nagy kérdés, hogy a klasszikus: „vásárolj és nyerj” üzenetet mi váltja fel.

Jelen helyzetben, amikor a lazítási intézkedések nyomán a fogyasztók lassan újra megtalálják kedvelt üzleteiket, márkáikat, még nem egyértelmű, mi lesz az „új normális”, és mi kerül elő újra a járvány előtti szokásokból.

Az eladásösztönzést márkaépítéssel egyetemben érdemes megvalósítani.

Még fontosabb lett, hogy helyezkedjünk bele a vevő jelenlegi élethelyzetébe, ezáltal érzékelni tudjuk problémáit, és meg tudjuk érteni őt, hisz többségük az elmúlt hetekben tudatosabban él, választ, többet főz és kertészkedik, könnyebben adakozik, jobban díjazza a hazai termékeket és megváltoztak preferenciái.

Már az átlagos érdeklődő is gyorsabb választ vár, felkészült munkatárssal akar beszélni, és számít arra, hogy ajánlatunk, nyereményjátékunk a „jobb élet ígéretét” hordozza.

Még jobban szükség van az élményekre, a lelket is ápoló megerősítésekre.

Könnyebben kapcsolódik be, ha érzékeli, hozzá hasonló emberekkel kerülhet egyazon közösségbe, és véleménye érdekel bennünket.

Beindulnak az újranyitási akciók, készlet kisöprések, és már az is látszik, hogy a belföldi nyaralási foglalások jelentősen emelkedtek.

A járvány miatt be nem indított nyereményjátékok nagy része átkerül az őszi, és karácsonyi időszakra, és bár az eladáshelyi aktivitások még nem jellemzőek, a nyári, szezonális termékek forgalmazói is sorra indítják promócióikat.

PROMÓCIÓSZERVEZÉS HATÉKONYAN!

 

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.