Életének 94. évében elhunyt Dr. Tomcsányi Pál akadémikus, egyetemi tanár, a magyar agrármarketing kiemelkedő tudósa és hazai elterjesztője.

A kertészmérnök végzettségű, zöldség-gyümölcs fajtanemesítéssel foglalkozó szakember érdeklődése a 60-as években fordult a marketing felé. 1973-ban jelent meg „Piacos kertészet, a kertészeti marketing alapjai” című könyve, mely hazánkban az első komoly ágazati marketingszakkönyv volt. Negyedszázadon keresztül tanított marketinget a Kertészeti és élelmiszeripari Egyetemen, generációk sajátították el tőle a marketing szemléletmódot, és annak gyakorlati használhatóságát. Több mint kétszázhúsz tudományos publikáció, huszonhat könyv és tizenhárom könyvrészlet szerzője vagy társszerzője.

Az agrármarketing – nemzetközi szinten is újszerű elméleti-módszertani fejlesztője volt. Kidolgozta a mezomarketing szervezeti struktúráját az agráriumban. Sokat tett a marketing tudományos elismertetéséért, Marketing Bizottságot hozott létre a Magyar Tudományos Akadémián, akkor, amikor ez a diszciplína, még inkább a megtűrt, semmint az elismert, hasznosnak ítélt kategóriába tartozott. Szakmai felkészültségével, emberi tulajdonságaival, segítőkészségével, jóindulatával, méltán vívta ki a marketing szakma egyöntetű elismerését. A MMSZ, az első Marketing Életműdíjával az arra legméltóbbat díjazta.

Emlékét megőrizzük!


Vissza

hírlevél

Név:*
E-mail cím:*
Az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom: Igen

Partnereink

Kapcsolat

mail  marketing@marketing.hu

phone  +3630 297 2139, +3620 245 8796

place  1142 Budapest, Kassai utca 71.