Szakmai hírek

 • Default
 • Title
 • Date
 • Random
 • A koronavírus sok cégnek szűkítette a lehetőségeit. Ha versenyelőnyre szeretnél szert tenni, mi tudunk egy jó megoldást! Digitális reklámmal naprakészen tudod tartani céged marketing hirdetéseit nyomdaköltség nélkül, és bármikor bárhonnan módosítani tudod a digitális kijelződ tartalmát. Interaktív felületen animációkat és videókat is megjeleníthetsz, ami vonzza a tekintetet, és kiemel a versenytársaid közül. Digitális reklámmal növelheted a vásárlói élményt és vásárlóid számát interaktív megoldásokkal, beltéri és kültéri kivitelben! Miért érdemes velünk együttműködnöd? Bármilyen tartalom megjeleníthető, Távolról bármikor módosítható tartalom, Interaktív, előre időzíthető, dinamikusan változó felületek, Vásárlói online kérdőívek azonnali eredménnyel, Digitális térkép útvonalkeresővel, VR/AR lehetőségek és digitális játékok Hardver, szoftver, design és üzemeltetés egy helyen! Mi megtervezzük, beszereljük, üzemeltetjük és frissítjük a kijelzőket! Ha szeretnél többet megtudni rólunk, látogass el weboldalunkra, és kérj személyre szabott ajánlatot! Vagy találkozzunk a Marketing Summit-on szeptember 17-én a Digitális Reklám standjánál!
  Read More
 • Újabb mérföldkőhöz ért a Neticle: a Media Intelligence portálon már a TikTok említések insightjai is megtalálhatók. Az már köztudott, hogy az app a 2017-es indulása óta a tinik és a fiatal felnőttek körében nagy népszerűségre tett szert – és mostantól pontosabb képet kapunk arról is, miről beszélnek a felhasználók. Hogy a Neticle megünnepelje a TikTok elemzésének kezdetét, összegyűjtöttük, miért érdemes a cégeknek tervezni ezzel az új, erőteljes csatornával. Egy biztos: a TikTok világszerte felkapott téma, de hogy bizonyítsuk, szükséges különleges szerepet kapnia a martketingstratégiában, a Neticle megvizsgálta a lengyel, román és hazai internetes említéseket, hogy megtudjuk, mit gondol az appról a web. Hol érheted el a célcsoportodat? Úgy tűnik, sokan még csak ismerkednek a „TikTok-jelenséggel”, néha nevetnek rajta, azonban egyre többen nagyon is komolyan veszik, mivel kezdenek rájönni, hogy jelentős tényező a fiatal generáció körében. Ennek előzménye és következménye is, hogy a TikTok kezd fontos játékossá válni az influencer marketing terén. Sok brand és fiatal felhasználó keres már komoly összegeket TikTok jelenlétével. Kommunikálj több csatornán A videós említések Lengyelországban a második legfontosabbak, míg Romániában és Magyarországon ezek adják a találatok legnagyobb hányadát. Ennek oka, hogy a videós tartalmakat gyártó fiatalok, elsősorban a YouTube-on (de az Instagramon is) mindig linkelik és promózzák TikTok profiljaikat a leírásokban. Ha az influencerek több csatornán is aktívak, miért ne fokozzuk az együttműködést még több potenciális ügyfél elérése érdekében? Ismerd a legapróbb részletekig céged online reputációját A folyamatos monitoring nélkülözhetetlen a marketing aktivitások értékeléséhez és tervezéséhez. A Neticle eszközeivel minden jelentősebb social media csatorna (például Facebook, Instagram, Twitter, YouTube és TikTok) egy felületen elemezhető különböző aspektusok mentén. Ezzel – a piaci trendek azonosítása, a versenytársak követése mellett – az értékes adatok teljes körű választ adnak arra, mit gondolnak a felhasználók a márkánkról?
  Read More
 • A proMO2020 égisze alatt olyan hasznos anyagokat oszt meg vállalati tagunk, az A4C Marketing Kft., melyek a marketing eladásösztönzéshez kapcsolható megszokott, de nem megfelelően értelmezett, vagy újszerű területeihez kapcsolódnak.   A promócióktól távol álló, működésében mégis hasonló projekt megvalósítására kapott felkérést az A4C Marketing Kft. partnerüktől, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától április elején. Mivel a fennálló helyzet nem tette lehetővé, hogy az ügyfélkapcsolatokért felelős NAK munkatársak (Falugazdászok) személyes találkozók alkalmával véglegesítsék az érintettekkel az idei területalapú támogatáshoz (Egységes Kérelem) szükséges pályázati anyagokat, szükségessé vált egy könnyen használható, online megoldás, amelynek segítségével a gazdálkodók határidőre tudják benyújtani a szükséges kérelmeket. A több mint 100.000 főt érintő pályázatok mindegyike 20-60 oldalas dokumentum, vagyis rendkívül nagy adatmennyiséget kellett rövid idő alatt, szigorú határidőket tartva, a legbiztonságosabb körülmények között tárolni és kezelni. Ehhez - felhasználva a vállalat sok száz promóciós microsite működtetésénél szerzett tapasztalatait - az A4C Marketing Kft. egy online platformot fejlesztett, amelyre a Falugazdászok feltölthették az ügyfeleik pályázatához szükséges adatokat, illetve dokumentumokat. A feltöltött anyagokat jóváhagyásra, e biztonságos rendszer segítségével e-mailben automatikusan továbbították az érintetteknek, illetve külön kérésre nyomdai minőségben postázták is a dokumentációt. A projektben érintett szereplők nyereményt ugyan nem kaptak, viszont motivációjuk még nagyobb volt, hiszen az elfogadott pályázattal megítélt támogatások meghatározók a gazdálkodók életében, ennek megfelelően az érintettekkel való együttműködés hatékony és sikeres volt. Ezzel sok éve alkalmazott eljárásmód került megújításra olyan formában, amely az adatbiztonság megőrzése mellett segíti a kérelmek rugalmasabb benyújtását. Nézd meg az A!C Marketing Kft, referencia promócióját is: https://promociok.a4c.hu/
  Read More
 • A proMO2020 égisze alatt vállalati tagunk, az A4C Marketing Kft. olyan hasznos anyagot osztanak meg melyek a marketing eladásösztönzéshez kapcsolható megszokott, de nem megfelelően értelmezett, vagy újszerű területeihez kapcsolódnak. Az elmúlt hetekben újra megjelentek a vásárlók motivációinak egyszerűbb megoldásai, mint például árengedmények, előrehozott vásárlás preferálása (fizess most, használd fel később), újfajta disztribúciós csatornára terelés (online), vagy a nagyobb mennyiségű vásárlás díjazása. Már érzékelhető arányban vannak jelen a vásárláshoz nem kötött aktivitások (kvíz, játékok, tartalom továbbadásának jutalmazása, lead generálás). Nagy kérdés, hogy a klasszikus: „vásárolj és nyerj” üzenetet mi váltja fel. Jelen helyzetben, amikor a lazítási intézkedések nyomán a fogyasztók lassan újra megtalálják kedvelt üzleteiket, márkáikat, még nem egyértelmű, mi lesz az „új normális”, és mi kerül elő újra a járvány előtti szokásokból. Az eladásösztönzést márkaépítéssel egyetemben érdemes megvalósítani. Még fontosabb lett, hogy helyezkedjünk bele a vevő jelenlegi élethelyzetébe, ezáltal érzékelni tudjuk problémáit, és meg tudjuk érteni őt, hisz többségük az elmúlt hetekben tudatosabban él, választ, többet főz és kertészkedik, könnyebben adakozik, jobban díjazza a hazai termékeket és megváltoztak preferenciái. Már az átlagos érdeklődő is gyorsabb választ vár, felkészült munkatárssal akar beszélni, és számít arra, hogy ajánlatunk, nyereményjátékunk a „jobb élet ígéretét” hordozza. Még jobban szükség van az élményekre, a lelket is ápoló megerősítésekre. Könnyebben kapcsolódik be, ha érzékeli, hozzá hasonló emberekkel kerülhet egyazon közösségbe, és véleménye érdekel bennünket. Beindulnak az újranyitási akciók, készlet kisöprések, és már az is látszik, hogy a belföldi nyaralási foglalások jelentősen emelkedtek. A járvány miatt be nem indított nyereményjátékok nagy része átkerül az őszi, és karácsonyi időszakra, és bár az eladáshelyi aktivitások még nem jellemzőek, a nyári, szezonális termékek forgalmazói is sorra indítják promócióikat. PROMÓCIÓSZERVEZÉS HATÉKONYAN!  
  Read More
 • Május elején a Marketing&Média online olvasóinak a home office-szal kapcsolatos tapasztalatait mértük fel: a kérdőívek eredményei alapján a megkérdezettek többsége rugalmasan alkalmazkodott az otthoni munkavégzéshez. Az még kétséges, hogy megreformálja-e a home office a munkavégzési szokásokat, a munkavállalók várakozásai a jövőre vonatkozóan igen eltérőek. A home office miatti médiafogyasztási szokások is meglepő változásokat mutatnak. „A május elején futó felmérés eredménye szerint minden harmadik kitöltőnek teremtett teljesen új helyzetet az otthonról történő munkavégzés. A többség már korábban is dolgozott home office-ban, azonban a jelenleginél kisebb mértékben: a válaszadók négyötöde most ugyanis heti öt napon át ül az otthoni irodában” – ismerteti a felmérés indokát és első eredményeit Szabó Zsófia, a Lounge Group kutatási divízióvezetője. A Lounge Group nem először szondázza a közvéleményt aktuális témákban – korábban a fiatalok internetezési szokásait, a női döntéshozók hazai helyzetét és a klímaváltozás médiahatásait is aktívan kutatta a vezető hazai kommunikációs cégcsoportok egyikeként. Ennek részben az üzleti tervezés és a piacismeret, de legnagyobb részben a megbízók, ügyfelek informálása az oka Szabó Zsófia szerint, aki maga is hisz az analízis-alapú tervezés sikerességében. „A Lounge Group megbízói többségében hosszabb távra, nagy büdzsével tervező vállalatok. Ők a számtalan platformon futó kommunikációs aktivitásaikat releváns információkra alapozva szeretnék meghozni” - fejti ki a kutatási divízió létrehozása mögött rejlő indokot Zsófia. Az ügynökségek felé ráadásul elvárás is, hogy ismerjék a kurrens trendeket, így a saját kollégák felkészítését is szolgálják a rendszeres felmérések. Antré egy új típusú világba Az ügynökségek kirívóan gyorsan bevezették a home office-t, így Szabó Zsófiát az elsők között érintette az otthonról való munkavégzés. Sőt, néhány nappal a járványügyi korlátozások bevezetése előtt érkezett haza egy amerikai tanulmányútról, így már március elején önkéntes karanténba vonult. „A mostani állapot nemcsak a kutatási divízió munkájának átszervezését igényelte a személyes lekérdezések elmaradása miatt, de lehetőséget is ad a következő hónapok előretervezésére” - mondja most otthonából. A divízióvezető az aktuális felmérés eredményei közül azt az aspektust emeli ki, hogy a válsághelyzetben is szép számmal vannak olyan tudatos emberek, akik a környezeti terhelés csökkenését látják a legjelentősebb előnynek. Számára öröm az ürömben, hogy a zöldebb szemlélet már ennyire a mindennapok részét képezi – ahogy az is, hogy a járványhelyzet nem télen, hanem tavasszal ért el minket, amikor az otthoni munkaállomásunkat akár már a teraszon is kialakíthatjuk. Megszerettük a home office-t A home office előnyei között magasan a közlekedésen megspórolt időt említették a legtöbben (87%), második helyre a rugalmasabb munkabeosztás (60%) futott be. Több mint a kitöltők fele (55%) szerint az otthoni munkakörnyezet csendesebb és nyugalmasabb, mint az iroda. A vélemények alapján az otthonról történő munkavégzés végül olyan előnyökben is tetten érhető, mint a csökkenő környezeti terhelés, vagy a házimunka könnyebb beiktatása a napirendbe. Másik oldalról a home office árnyoldalai közé pont a magánélet és a munka közti határvonal elmosódását, az elszigeteltséget, vagy éppen a kevésbé hatékony információáramlást sorolták a válaszadók. Arról, hogy a home office összességében elnyerte az érintettek tetszését, mi sem tanúskodik jobban, mint hogy a járvány hatásaként a legtöbben, tízből négyen arra számítanak: a munkáltatók jobban megfontolják a jövőben a nagyobb arányú használatát. Sőt, minden negyedik válaszadó kifejezetten szeretné, ha a járványt követően is lenne lehetősége otthonról dolgozni. Ugyanakkor a válaszadók közel 77%-a - úgy gondolja, hogy a munkahelyéből és pozíciójából fakadóan nem megoldható számára az otthoni munkavégzés. Kongó irodaházak? Eltérőek a munkavállalók várakozásai a jövőre nézve és megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy a home office mennyire reformálja meg a hazai munkavégzést. Egyesek a folyamatok automatizációjának lehetőségében hisznek, mások a visszatéréskor a felgyülemlett munkától félnek. Volt, aki tömegiszonytól tart a közlekedési eszközökön, vagy éppen több beszélgetős időt szeretne a kollégáival ezután. Egyetértés volt abban, hogy a munkáltatók remélhetőleg rájönnek: a munkavégzés hatékonysága nem az irodában töltött időtől függ. A vezetők között is vannak, akik a korábbinál több home office-t engedélyeznének ezután és kongó fővárosi irodaházakat vízionálnak jövőre. De emellett más szemszögből is nézik a jelenlegi folyamatokat: az online megbeszélések kultúráját erősítenék, egyesek pedig Budapest „vízfejűségének” megszűnését remélik a home office terjedésétől. Az automatikus elemzésé a jövő A kérdőívet többségében a 25-45 éves korosztályba tartozó, leginkább szellemi munkát végző alkalmazottak és vezetők töltötték ki, arányuk a négyötödöt is eléri a megkérdezettek között. Kétharmaduk fővárosi lakos és felülreprezentáltak körükben a nők. A felmérés a Neticle üzleti célra fejlesztett kérdőív-készítő szoftverével, a Zurvey.io-val futott. Kiss Bernadett, a cég marketing vezetőjének információja alapján a telekommunikációs és bankszektorban, valamint a HR vállalatok esetében már több ízben bizonyított online megoldásuk képes a bevitt hosszabb, szabadszavas válaszok automatikus feldolgozására, értékelésére és elemzésére is. Azáltal, hogy azonosítja a fő témákat, vagy éppen a hozzászólások pozitív és negatív attitűdjét, a kérdőív segítségével egyszerűbb feltárni a problémákat és lehetőségeket. Az aktuális kérdőívben Kiss Bernadett egy ellentétpárra hívja fel a figyelmet: bár rengetegen dolgoznak jelenleg otthonról, más lehetőség hiányára hivatkozva mégis csak minden negyedik kitöltő maradna hosszabb távon ennél a megoldásnál. Ennek fényében még érdekesebb a várakozás, hogy a többség reménykedik a tulajdonosok, ügyvezetők jövőben megváltozó hozzáállásában. Újság le, közösségi média fel A kérdőívet a Marketing&Média oldalán kitöltők szokásai alapján elmondható, hogy a médiafogyasztási szokások tekintetében eltérő mértékben ugyan, de a nyomtatott sajtó és a rádiófogyasztás tűnik első körben a járvány kárvallottjának. Az online sajtó, a közösségi média és a streaming pedig a nyertesnek. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti, hogy bár a tévénél vegyes a kép, de az offline termékek nagyjából a rájuk eső figyelem ötödét veszítették el körükben. Eközben az online megoldásokra a válaszadók fele szán több időt a korábbinál. A kitöltők többsége is úgy érzi, hogy többet bújja a közösségi médiát – sőt negyedük arról számolt be, hogy munkaidőben is több időt tölt ott magáncélból! A Facebook, YouTube, Instagram szentháromság megingathatatlan a körükben, de a Linkedin is szépen menetel mostanában. Mobilissá váló munkavállalók A felmérést kitöltők 90 százaléka laptopról internetezik, 85 százalék okostelefont is használ e célra, míg az asztali gépek aránya csupán 15 százalék, alig több, mint a táblagépeké. A home office egyértelmű nyertese a korábban szinte ismeretlen Zoom, ami a Microsoft Teams-szel egyenértékű eredményt ért el a felhasználás tekintetében, a válaszadók harmada használja. Kicsivel kevesebben alkalmazzák munkájukhoz a Skype-ot és a Hangouts-ot, magáncélra pedig a Facetime és Viber a legnépszerűbb.
  Read More
 • Kik a legbefolyásosabb hazai szakmai influencerek a Facebookon? A Magyar Marketing Szövetség támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a kisvállalkozók számára fontos marketing és kommunikációs megoldásokat térképezik fel: május 19-én mutatták be az Influexpert riportot, amelyből kiderül, hogy a Facebook adatbázis-elemzése alapján kik tartozhatnak a top hazai szakmai influencerek közé – a kutatásban pedig tagunk, Lévai Richárd (Liftup) is részt vett. A pandémia okozta vírushelyzet felerősítette a szakmai támpontok és hiteles szerepmodellek iránti igényt: a felmérés kimutatja, hogy több tízezer kisvállalati vezető kap támogatást a közösségi média felületeken a vezető hazai szakmai influencerektől, akiknek ezáltal jelentős hatásuk van a gazdasági krízist kezelő kisvállalkozói stratégiák kialakítására. Az Influexpert riportot összeállító csapat (Datalyze - Sütő Anna, Molnár Eszter; Liftup - Lévai Richárd; Coachingcentrum - Svéda Dóra; SD4Good - Káli György) szeretett volna képet kapni arról, hogy kik ma a legnagyobb elérésű, legaktívabb közösséggel rendelkező szakmai influencerek, akiknek a jó gyakorlataiból tanulhat bárki, aki szakmai véleményvezéri babérokra szeretne törni a szakterületén. A 2020 januártól áprilisig tartó időszakát feldolgozó kutatás készítői első körben csak a Facebookra koncentráltak, de a jövőben a többi közösségi média csatorna bevonását is tervezik. A kutatás háttere A Datalyze csapata 5,5 millió magyar Facebook-felhasználó publikus adatait felhasználva, érdeklődési kör alapján azonosította be az egyes vállalkozói szegmensekbe tartozókat, majd a célcsoportok adatlábnyoma alapján vizsgálta a szegmensek kedvelt üzleti influencereit és csoportjait, valamint az üzleti influencerek által közzétett tartalmakhoz való kapcsolódást. A Facebook-alapú influencer toplisták készítéséhez 186 Facebook felületet és csoportot vizsgáltak. “Azt tapasztaltuk, hogy a Facebook csoportok jelenleg sokkal aktívabbak a szakmai networkingre specializált LinkedInéhez képest, ami a használat intenzitásában is megmutatkozik: a napi több órás Facebook-tartalomfogyasztással szemben a LinkedIn közel egymillió fős hazai bázisa átlagosan heti 20 percet használja a platformot.” - mondta Sütő Anna, a Datalyze ügyvezető igazgatója. Eredmény A riport három külön toplistát állított fel felhasználó personák alapján: VÁLLALKOZÓI CÉLCSOPORT TOPLISTA INDULÓ VÁLLALKOZÓK CÉLCSOPORT TOPLISTA POTENCIÁLIS E-COMMERCE VÁLLALKOZÓK CÉLCSOPORT TOPLISTA Trendek A kutatás során feltárt trendekről Molnár Eszter (Datalyze) elmondta: “Az év elején 20-30%-kal csökkenni kezdett az influencerek által közzétett tartalmak és posztok aránya az előző hónaphoz képest, és a posztokra érkezett reakciók, valamint a reagáló személyek száma is hasonló arányban csökkent. A karantén időszaka alatt, április második felében azonban fordulni látszik a trend: a közzétett tartalmak száma is mérsékeltebben csökkent az előző hónaphoz képest, a posztokra érkezett reakciók száma pedig növekedni kezdett.” A kutatás során a riport készítői azzal a problémával szembesültek, hogy sok szakmai véleményvezér nem személyes márka oldal alatt kommunikál a Facebookon. Azt pedig, hogy a személyes márkaoldalunkat építsük, vagy a cégünk arca legyünk inkább, Sztaniszláv András, a Magyar Public Relations Szövetség elnöke a következőképpen látja: “Ez teljesen a személyes és a vállalati céloktól függ. A PR szakmában is több olyan példát láthatunk, ahol a személyes márkák összefonódnak a céges márkával. Vannak tehát vállalatok, akik azzal a – néha nem is titkolt – céllal vesznek fel/neveznek ki bizonyos pozíciókra embereket, mert azok “influencer-értéke” is nagy. Aki tudatosan akar karriert építeni, vagy épp szabadúszóként tervezi a jövőjét, azoknak érdemesebb saját márkát építeni és részben akkor is megtartani, ha éppen egy vállalat/márka oldalán ülnek.” Hogyan legyünk szakmai influencerek? A riport készítői szerint soha korábban nem volt ennyire fontos a tudatos szakmai jelenlét a közösségi média felületeken, ezért a Coachingcentrum a Liftup / Közösségi Kalandozások és az SD4Good kooperációjában nyári online kurzust indít.  A képzésre olyan vállalkozókat, vállalati vezetőket várnak, akik fejlesztenék közösségi média jelenlétüket, kimaxolnák szakmai ismertségüket, megítélésüket. Várják továbbá azokat a marketingeseket, akik B2B cégnél dolgoznak és erősítenék a cég szakmai kommunikációját, vagy ügynökségben influencer marketing aktivitásokat fejlesztenek. Részletek: https://www.coachingcentrum.hu/kepzesek/influexpert-kepzes/
  Read More
további hírek betöltése összes betöltése

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.