Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

Átadták az első Sportmarketing Díjakat!

2019. november 27-én adták át az idén első ízben kihirdetésre kerülő Sportmarketing Díjakat.  A Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata egy hiánypótló kezdeményezés keretében indította útjára hazánkban és szervezte meg nagy sikerrel az első magyar Sportmarketing Díjat.

A Díj kiváló felületet és alkalmat adott arra, hogy a legjobb hazai sportmarketing együttműködések megmérettessék magukat. A nagy érdeklődést mutatja, hogy 25 pályázat jutott be a shortlistre, ebből kerültek ki a díjazottak.  A Sportmarketing díjra négy fő kategóriában lehetett pályázni. A 12  fős nemzetközi és hazai marketing szakemberekből álló grémium magas elvárásokkal, szigorúan pontozta a pályázatokat és így született meg a 14 bronz és a 4 ezüst díj. Kiemelnénk a 4 legjobb pályázatot, amely közül kettő a "Legjobb Sportesemény Szponzoráció" kategóriában a Magyar Vívó Szövetség hazai rendezésében az idén megszervezésre kerülő, FIE Vívó Világbajnokság volt Budapesten és a Szerencsejáték Zrt., Tippmixpro online sportfogadási márka az idei EHF Női FINAL4 sporteseményen zajló szponzori aktivitása lett. A "Legjobb Intergrált Sportmarketing–együttműködésben" a Sportmarketing Ügynökség csapata tarolt a Déli-Sark Expedíció kampányukkal, a "Leginnovatívabb Sportmarketing-együttműködés" ezüstjét, pedig a Dechatlon megbízásából a Tízpróba Magyarország Kft. vitte el a Wedze vlogger kihívással.

A további kategóriák bronz illetve shortlistesei az alábbi linken érhetőek el. 

A Sportmarketing Tagozat célja, hogy a magyar sportmarketing kampányok a nemzetközi szintereken is megállják a helyüket,  és a felkért zsűri ezeknek a sztenderdeknek az alkalmazása révén értékelt. Ennek a döntésnek az értelmében az első Sportmarketing Díjon nem lett arany fokozatú elismerés.

Nagy László, a Tagozat elnöke mindezt úgy értékelte, hogy „Ez egy olyan visszajelzés, amely felhívja a magyar sportmarketing szakemberek figyelmét arra, hogy még jobbnak kell lenni.  Amikor két évvel ezelőtt pár a sportmarketing iránt hozzám hasonlóan elkötelezett társammal elkezdtük a tagozatban a munkát csak a legjobb reményünk volt, hogy ilyen hamar egy ilyen sikeres esemény szervezői lehetünk. Akkor, 2017-ben a Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozatának alakulóülésén azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy tevékenységünkkel segítsük a sportmarketing szakma hazai fejlődését, emeljük ki a legjobb hazai példákat, mutassuk be a nemzetközi sztenderdeket és alapvetően facilitáljuk a párbeszédet a sportolók, a sportszövetségek, sportklubbok és a marketing szakemberek, a kommunikációs szakma képviselői között. Ennek a törekvésünknek egyik első és nagyon fontos állomása az idei Sportmarketing Díj megszervezése volt. Annyit mondhatok, hogy nem állunk meg itt és már formálódnak a terveink a jövő évi Sportmarketing Díjjal és a jövőre induló szuper konferenciával a szeptemberben rendezendő I. Sportmarketing Summit-tal kapcsolatban. Azt gondolom, ahogy a sportban, úgy a marketingben is az a fejlődés záloga, hogy megméressük magunkat, a tudásunkat, a teljesítményünket hazai és nemzetközi szinten, hogy tanuljunk egymástól és sose csillapodjon bennünk a jobbá válni akarás iránti vágy. Ez hajt minden a Sportmarketing Díjon elindult pályázót is, így remélem a jövőben még több indulóval, még magasabb színvonalú munkákkal találkozhatunk."

Németh Ottó, a zsűri elnöke, és a Sportmarketing Tagozat alelnöke örömmel vette a jelentkező pályázók számát, és gratulál minden shortlistre bejutónak és díjazottnak. – „ A jelentkezők száma és sokszínűsége mutatja, hogy igen, van helye a díjnak. Az értékelés pedig azt, hogy mindig van hova fejlődni. Külön öröm, hogy nemcsak multivállalatok indultak szponzorációs együttműködésekkel, hanem szövetségek, sportesemények is megjelentek a pályázók között. Kreatív, innovatív marketing és kommunikációs megoldásokat láttunk megvalósult formákban. Ez a díj kétségkívül egy hiánypótló kezdeményezés volt hazánkban. Mivel hagyományt szeretnénk teremteni a díjjal, én már most buzdítok minden marketingest, sportolót, hogy a jövőbeli közös kampányaikat, együttműködésüket még átgondoltabban, még sikerorientáltabban tervezzék. Bízunk benne, hogy a jó példák kiemelésével, szakmailag egy elengedhetetlen igazodási ponttá válik a díj a sportmarketingben, ezzel is segítve a további fejlődést.  A Sportmarketing Tagozat pedig szívesen nyújt szakmai segítséget, támogatást a projektek még hatásosabb megvalósulásához, így örömmel látjuk az újonnan belépőket is sorainkba.”

A Magyar Marketing Szövetség Sportmarketing Tagozata egyben lehetőséget kíván teremteni arra, hogy a magyar projektek a nemzetközi piacokon is  megmutatkozhassanak, és ezzel kaput kíván megnyitni a magyar sport és marketing szakma felé. Fontos kiemelni, hogy a versenyben szerepelt két kategória, amelyekre nem lehetett nevezni: ezek a "Legjobb márkaértékű" sportcsapat és sportoló díjak. Ezekben a kategóriákban a Neticle egy saját módszertannal kutatta le a zsűri által összeállított 50-es listát, melynek során vizsgálták adott sportoló/sportcsapat online és közösségi média térben történő megjelenéseinek, említéseinek gyakoriságát azaz a márka média értékét. Az említések attitűdjét, az emberek viszonyulását a sportolói márkához, a márka attitűdöt illetve a követői bázis nagyságát, a sportoló által elérhető emberek sokaságát, a márka elérését. Ezen tulajdonságokat pontozva és súlyozva alakult ki a top 10-es lista. Nem meglepő módon sportolói kategóriában első helyre Hosszú Katinka úszónő került, a csapatoknál pedig a Telekom - Veszprém férfi kézilabda csapat nyert. A márkakérték alapján összeállt top 10-es listákról, ami mindkét kategóriában izgalmas sorrendet mutat, hamarosan egy rövid elemzés kíséretében teszi a tagozat a sajtó és a nyilvánosság számára is elérhetővé.

A díjátadó eseményen készült fotók ide kattintva tekinthetőek meg.

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.