Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

#mostnincsmegallas – a szövetség tagjai a COVID-19-ről

#mostnincsmegállás - Gyulahús Kft.

COVID 19 és az élelmiszer/húsipar

Sok mindent megtanultunk az elmúlt hetek során. Szavakat, kifejezéseket, cselekvések fontosságát – moss kezet, pandemia, home office, netes megoldások, maradj otthon. Ami eddig természetes volt, nem is vettünk róla tudomást, az most tartalommal telik meg. Több folyamat mögé nemcsak benézünk, hanem meglátunk embereket, sorsokat, felelősségeket, küzdelmeket. Átértékelődött az időszámítás – KvE, KvU, azaz Koronavírus Előtt és Koronavírus Után… talán jobban értékeljük mások munkáját.

Az élelmiszeripar, a húsipar is természetes volt, hogy létezik, működik, beszaladunk vásárolni és rohanunk tovább, nem gondolkodunk, pörög minden. Aztán megijedtünk. Féltettük szeretteinket, hogyan gondoskodunk róluk és magunkról? Lesz-e termék a polcokon - szektorsemlegesen.

Ezen a ponton kellett kommunikációs stratégiát váltanunk. Nem a promóció, az akciós kihelyezés, az általános márkaépítés került a fókuszba, hanem a józanságra, nyugalomra, biztonságra építő üzenetek. Az egészségügy (szájmaszk, fertőtlenítő készítmények) után az első rettegés az élelmiszerfronton manifesztálódott, majd jobban átgondolva, mögé látva a mezőgazdasági termelés is előtérbe került karcolva annak háttériparágait.

Több húsipari cég, köztük a Gyulahús elsőként (március 20.) biztosított mindenkit, a beszerzőktől a vásárlókig, hogy a termelésük zavartalan. A minőségbiztosítási rendszerek eddig is működtek, a higiéniai előírásokat a normál menetrendben is betartotta minden nagyüzem, most magasabb fokozatra kapcsolva még inkább figyel mindenki ezekre a területekre.

Leggyorsabban a social környezetben tudtunk reagálni, így a Gyulahús is. Új rovat született a „Séf tanácsai - Konyhai tippek a Gyulaitól” topic mellett elindult a „Háztartási tippek a Gyulaitól”. A mögöttes gondolat rém egyszerű. A felhalmozott élelmiszer előbb-utóbb fogyaszthatósági idejének végéhez ér. Ételt egyébként sem szeretünk kidobni, ebben a helyzetben végképp nem. Ha már unjuk a normál szendvicseket, időnk, mint a tenger a karantén miatt, s ha még nem is vagyunk igazán konyhatündérek, pár apró trükkel sok minden élvezhetőbbé tehető. Az ételektől készített fotók esetleges technikai hibái talán még hihetőbbé tették a „kármentést”. Home office-ban készültek, valós lejárathoz közeli élelmiszerekből, így lehet még hitelesebbé vált a sztori.

A sajtó is segítőkészen reagált a kialakult helyzetre – legyen az helyi (városi, megyei), vagy országos szaklap. Rendkívül tisztességesen állt a gyártók mellé, hírt adtak a zavartalan működésről - köszönet érte.

Úgy látom még inkább felértékelődött az őszinteség, az átláthatóság, a tisztességes munkavégzés. Sokkal gyorsabban kell reagálni a közhangulat változásaira, biztonságot kell adni nemcsak a márkafogyasztóknak. Egy dolog biztos, ugyanúgy látszódni kell a márkáknak, mert azzal bizalmat építünk. Elsőként csatlakoztunk a Magyar Termék Nonprofit Kft. #veddahazait #véddahazait kezdeményezéséhez, úgy gondoljuk most még inkább itt az összefogás ideje.

Tné Gila Éva
marketing manager
Gyulahús Kft.

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.