Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

NEMZETKÖZI PIACON IS SIKERES VÁLLALATI TAGUNK, A POST FOR RENT

Adatvezérelt influencer marketinggel hódít a magyar digitális kreatív ügynökség

Interjú Csiszár Gergővel, a Post For Rent ügyvezetőjével

PFR Gergo CsiszarA Post For Rent digitális kreatív ügynökség 2020 májusában csatlakozott a Magyar Marketing Szövetség vállalati tagságához, annak prémium szolgáltatói táborát erősítve: saját fejlesztésű technológiájára alapozva az ügynökség ugyanis töretlenül halad afelé, hogy az ágazat vezető szereplőinek egyikévé váljon. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy napjaink egyik legbefolyásosabb független elemző és tanácsadó vállalata, a Forrester influencer marketing megoldásokat kínáló cégeket elemző riportjában az iparágban először szerepel magyar vállalat is a Post For Rent személyében. Erről, valamint az ügynökség munkájáról, trendekről és influencerekről, valamint a szakmai kapcsolódás fontosságáról is beszélgettünk Csiszár Gergővel, a Post for Rent ügyvezetőjével.

Mikor és milyen igények, problémák hívták életre a Post for Rent Ügynökséget?
A 2010-es évek elejétől egyre nagyobb jelentőséggel bíró influencer marketing a rengeteg új lehetőség mellett egy sor új probléma elé is állította a márkákat. Az influencerekkel való együtműködés általános nehézségeire adott megoldásként a Post for Rent első lépésként automatizálta ezeket az együttműködéseket egy olyan rendszert létrehozva, amely minden, a platformot használó ügyfél számára megoldást és stabil működést kínál abban az esetben is, amikor sok egyedi influencerekkel dolgoznak együtt. Arra is szükség volt, hogy az influencerek audience adatai transzparensek legyenek és a megbízóknak ne kelljen minden egyes alkalommal bekérniük az egyes felületekre vonatkozó insightokat, hanem egy gombnyomással elérhetőek legyenek. Egy robosztus, adatvezérelt rendszert hoztunk létre, ami automatizálta az influencerek kiválasztási metódusát, a velük való kapcsolattartást, a teljes kampány managementet, a szerződéskötést és a kifizetést is minden szereplő számára. Hiába kapott azonban a piac egy ilyen értékes hozzáférést, a márkák többsége továbbra sem igazán tudta, hogy hogyan alkalmazza a leghatékonyabban az influencer marketinget. Ekkor döntöttünk úgy, hogy Magyarországon a platformot a saját ellenőrzésünk alatt tartva ügynökségként kínálunk szolgáltatásokat az ügyfeleink számára: az adatvezérelt influencer marketing stratégiák kialakításától az influencerek kiválasztásán át, a 360°-os kampány lebonyolításig. Foglalkozunk az iparágon belül felmerülő összes igénnyel és folyamatosan bővítjük a tevékenységi körünket, mára már egy nagyobb volumenű online műsorgyártással foglalkozó departmenttel is rendelkezünk. A Post For Rent Ügynökséget tehát az iparág influencer marketinggel kapcsolatos tudásának hiánya, illetve a kényelem hívta életre. Épp mint korábban a PPC ügynökségek megalakulásakor, amikor kezdetben mindenki házon belül oldotta meg a Facebook, Google, stb. kampányok létrehozását, beállítását és menedzsmentjét, aztán gyorsan világossá vált, hogy a kifejezetten erre specializálódott ügynökségek lényegesen jobb konverziós rátával tudtak dolgozni. Az influencer marketing iparágban is hasonló folyamatok zajlanak, csak még nagyon az elején vagyunk.

Milyen tevékenységek tartoznak szolgáltatási körébe, mi a Post for Rent fő fókusza? Az influencermarketing mellett mivel foglalkozik még?
Az első az adatfeldolgozás, mintegy 140 ezer véleményvezér audience adatai elérhetőek a platformon belül, de emellett nemrég fejlesztett szolgáltatásunk, a PFR X-ray segítségével bármilyen account adatai perceken belül elemezhetőek. Az ügynökségnek része egy Talent Management divízió is, amelynek keretein belül több, mint 50 influencerrel állunk kizárólagos szerződésben, és szolgáljuk ki mind az ő, mind pedig a megrendelők igényeit. Vannak olyan állandó megbízóink influencer marketing területén, akiknek az egész éves ambassador programját, illetve eseti kampányaikat  is mi kezeljük és végül, de nem utolsó sorban több márkának menedzseljük a teljes digitális marketing, média és kommunikációs stratégiáját és azok teljes megvalósítását, mint egy „külsős marketingosztály”.

A más kreatív ügynökségekhez képest miben tud mást, újat adni, mit garantál a megrendelők számára a Post for Rent?
A csapat minden esetben integrált kampányokban gondolkozik, így a csapattagok minden tudását felhasználva készíti el a márkák számára az ideális stratégiát és annak minden elemét. A kreatív megoldásokat a kivitelezés oldaláról közelítjük meg, a legfontosabb mindig a hatékonyság és a konverzió, bármi áron. A cél sosem az öncélú kreativitás, vagy a díjak, mi úgy akarunk kreatívak lenni, hogy az ügyfél a megfogalmazott céljai mentén a lehető legnagyobb ROI-t érje el. Egyedülálló csapattal rendelkezünk kreatív és art oldalon is, akik nagyon jól tudnak együtt dolgozni, így szerencsére soha nem okozott nehézséget megtartanunk az ügyfeleinket vagy új ügyfeleket szerezni.

y

Mekkora szerepet játszik a minőség és az innováció a marketingstratégia megtervezése, a kampányok lebonyolítása során?
Erre építjük az egész ügynökséget minden területen, így az ügyfeleink pontosan ezek miatt választanak minket.

Van-e valamilyen „csodaeszköz”, téma amely mindig beválik, vagy minden megrendelő esetében az egyediségre helyeződik a hangsúly?
Minden esetben egyediségre törekszünk, de egyértelműen hatalmas helyzetelőnyt jelent a cég influencer marketing területen megszerzett nemzetközi tudása, ami állandóan frissül globális jelenlétünkből fakadóan, illetve nemzetközi kapcsolatrendszerünk az integrált kampányok elkészítésében.

Az influencerek, márkák igényei mennyiben, milyen módon változtak meg az idők folyamán a Post for Rent megalakulása óta?
Rengeteget fejlődött azóta az iparág, 2016-ban még egyesével győztük meg az influencereket a platform előnyeiről, a márkák számára pedig „advertiser credit” kínáltunk, hogy próbálják ki az influencer marketinget. Mára elértük, hogy olyan magas szintű kihasználtsággal működik az influencer marketing és talent csapatunk, hogy a kapacitás végessége miatt bizonyos megkereséseket vissza kell utasítanunk.

Milyen trendek figyelhetők meg 2020-ban a területen?
A koronavírus okozta helyzet a korlátozott lehetőségek miatt nagyobb kreativitásra ösztönözte a tartalomgyártókat, viszont iparági szinten maga az influencer marketing sokkal nagyobb demonstrációt kapott korosztálytól függetlenül, mint valaha. Azok közül is sokan fogyasztókká váltak, akik nem fogyasztottak korábban influencerek által generált közösségi média tartalmakat. Csatornaspecifikusan a TikTokon regisztrált felhasználók száma és az átlagos „fogyasztási idő”  növekedett drasztikusan.

Milyen gyorsan reagál az új kihívásokra a Post for Rent, hogyan, milyen technológiai eljárásokkal követi a változásokat és nyújt azokra megoldást?
Folyamatosan figyeljük a piaci trandeket és ennek megfelelően az adott csatornákra vonatkozóan folyamatosan fejlesztjük a termékünket, különös figyelmet szentelve az adatelemzésnek annak érdekében, hogy a hirdetőinknek minél részletesebb beszámolót tudjunk biztosítani. Emellett az összes social media platform új feature-eit valós időben integráljuk a rendszerünkbe.

Forrester 3Hogyan, milyen mutatókkal követhető a Post for Rent növekedése, erre milyen példákkal tudnak szolgálni?
Számos iparágon belüli hazai és nemzetközi elismerés – mint a Best.net (2 db arany), vagy a Prizma Kreatív PR Díj (ezüst és bronz) – után a világ egyik legnevesebb független elemző és tanácsadó cége, a Forrester nemrég megjelent, Forrester’s New Tech: Influencer Marketing Solutions, Q2 2020 riportjában is szerepelünk. Ebben az influencer marketing megoldásokat kínáló vállalatokat elemző tanulmányban az iparágból először szerepel ugyanis magyar vállalat a Post For Rent személyében.

Miért érzi fontosnak a Post for Rent annak jelentőségét, hogy szakemberek és szervezetek szakmai szervezeteihez kapcsolódjon?
Elsődlegesen az edukáció miatt, hiszen egyrészt rengeteget tanulhatunk a szakmától, másrészt pedig mi is megoszthatjuk tapasztalatainkat influencer marketing témakörben az iparággal.

Miért csatlakozott a Magyar Marketing Szövetséghez?
Elértük azt a fejlettségi szintet ügynökségi szinten, amivel mi is hozzá tudunk tenni a Szövetséghez és a teljes magyar marketingiparághoz.

Miben látja a szolgáltatók szerepét a szakma minőségének fejlesztésében?
A nemzetközi trendek és az adatvezérelt marketing területén.

Mik a Post for Rent jövőbeli tervei?
Az influencer marketing területén a hazai piacon megkerülhetetlen szereplővé váltunk, a következő lépés, hogy televíziós hálózatokkal való együttműködések segítségével a legnagyobb saját tartalom- és műsorgyártó cég is a Post for Rent legyen. Nemzetközi szinten jelenleg a platform értékesítése áll a fókuszban, de a Magyarországon tesztelt és fejlesztett tevékenységeinkre is építünk (MCN, Talent Management, műsorgyártás). Mára eljutottunk oda, hogy különböző országok piacvezető szereplői keresnek meg, hogy franchise-ként a brandünket, illetve a know-how-t átvéve azonnal értékesítenék a megoldásainkat a már meglévő ügyfélbázisuknak, ezzel a növekedést is nagyban felgyorsítva.

PFR dark logo transparent

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.