Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

Nyíregyháza lett a Marketing Fővárosa 2020-ban!

„Városi KKV-marketing” fejlesztési programot hirdetett a miskolci Marketing és Turizmus Intézet

Hatodik alkalommal hirdették meg idén a Magyar Városmarketing Díj pályázatot, melynek díjátadójára 2020. szeptember 17-én a Marketing Summit Hungary konferencián - a marketing szakma csúcstalálkozóján - „Ami ma a városmarketingben fontos” című szekcióban került sor. Ezúttal összesen 107 nevezés érkezett 24 várostól, akik 5 kategóriában nevezhettek. Idén is a „rendezvény, esemény” kategóriában érkezett a legtöbb nevezés, összesen 38.

Az elismert szakemberekből álló zsűri a pályamunkákat a megalapozott tervezés, a kreativitás, a szakszerű megvalósítás, a kitűzött célok elérését jelentő hatásosság és a források célszerű felhasználását jelentő hatékonyság szempontjai alapján értékelte. Minden olyan pályázat, amely megfelelt a zsűri előzetesen meghirdetett kritériumrendszerének elnyerte a Magyar Városmarketing Díj gyémánt elismerését. Idén 83 városmarketing gyémántot adtak át a szervezők.

ovm gyémánt ranglista 2020

Az idei év fődíjasa Nyíregyháza városa lett, és így ő viselheti a Marketing Fővárosa 2020 kitüntető címet. A díjakat Dr. Piskóti István, a program vezetője, a zsűri elnöke, Hinora Ferenc az Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) elnöke és Dr. Papp-Váry Árpád, az MMSZ alelnöke adta át Zagyva Gyulának, a nyíregyházi Város-Kép Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatójának. A város 25 nevezéséből 19 elismerésben részesült, azaz a legtöbb Városmarketing Gyémánt díjat ez a település nyerte el az idei évben.

Városmarketing nagykövete különdíjat Miskolc városa kapta; a város nagyszámú pályázatával bizonyította, hogy komplex marketingtevékenységet folytattak az elmúlt esztendőben is.

A Marketingaktív Megye díj Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét illeti, hiszen a megye 22 marketing gyémántdíjat nyert el, Nyíregyháza és Vásárosnamény pályázatai által.

Az idei évben először adták át a Kisvárosi első elnevezésű díjat, amelyet először Vásárosnamény városa tudhat magáénak, hiszen a díj legaktívabb nevezőjének bizonyult kisváros kategóriában, ezzel is mutatva elkötelezettségét a városok és a városmarketing irányába.

A díj megalapítása óta bevezetésre került a Gyémánt Ranglista, hiszen nem elegendő egy adott évben jó marketingtevékenységet folytatni, azt folyamatosan szükségszerű végezni. A gyémánt ranglista mutatja, hogy a települések összesen hány gyémántot szereztek 2015 és 2020 között. A ranglistán az 5. helyen áll Nyíregyháza 24 gyémánttal, őt követi 4. helyen Vásárosnamény 25 gyémánttal, a 3. helyen Siófok áll 29 gyémánttal, a dobogó 2. fokán Győr áll 37 gyémánttal. A ranglistát pedig Miskolc városa vezeti 39 gyémánttal.

A szekcióban kerekasztal beszélgetésen osztották meg tapasztalataikat a legsikeresebb városok, előadás hangzott el a jó márkázásról kis. Ezen felül Piskóti István meghirdette az MMSZ és a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének új „városi KKV-marketing”, azaz a kis- és középvárosok sajátos marketing-módszertanát, városfejlesztést támogató programját, amely a kisvárosok fókuszából szemlélve kívánja integrálni a nagyvárosi és kistelepülési együttműködést, támogatva a különböző települési, városi önkormányzati szövetségek munkáját is.  Már a helyszínen elkezdődött a programhoz történő csatlakozás. A pályázatról, a konferenciáról és az új kezdeményezésről részletesebb információk a www.varosmarketingdij.hu honlapon tekinthetőek meg!

„A jó városmarketing tevékenység pozitív hatással van az ott élők mindennapjaira, a város ismertségére és megítélésre!” 

OVM dijterkep 2020

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.