Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

A sikeres startupok a fejlődés motorjai lehetnek

Az elmúlt időszakban jelentősen átalakult a hazai üzleti környezet, ebből pedig a startup cégek is profitálhattak. A külső tényezők közül az egyik legfontosabb változás a finanszírozási képesség általános javulása. A pénzügyi feltételek erősödésével párhuzamosan a tudásmegosztás igénye és lehetősége is pozitív irányban változott.

Az MVM Zrt. ennek szellemében idén már harmadik alkalommal hirdetett győztest az MVM EDISON startup versenyen. A szakmai zsűri döntése alapján villanyautók és légkondicionálók üzemeltetési igényét okosan elosztó szabályozó technológia, egy mágneses, moduláris okoslámpacsalád, illetve egy, az elektromos autóhasználat kihívásaira fejlesztett teljes körű applikációs megoldás nyerte az idei versenyt.

fb 600 01

Az energetikai szektort érintő kihívások, és az ügyfelek elvárásai is jelentősen megváltoztak az elmúlt öt évben. A megváltozott piaci és technológiai környezet, illetve az átalakult felhasználási szokások miatt minden eddiginél fontosabb, hogy egy olyan nagyvállalat, mint az MVM, a lehető leggyorsabban tudjon reagálni az új kihívásokra. Ebben jelenthetnek komoly segítséget az új szemléletet behozó startupok. Az ügyfelek ráadásul nem minden esetben vannak tisztában azzal, hogy mi teszi őket elégedetté, viszont azt mindig és pontosan tudják, hogy mi zavarja őket. Lényegében azoknak a startupoknak van jövőjük, amelyek tisztában vannak a valódi ügyféligényekkel, és jó megoldásokat kínálnak ezekre.

Az energetika meglehetősen szabályozott iparágként nem számít „könnyű terepnek” a startupok számára. A sikeres piacra lépést nagyban befolyásolja, hogy az általános üzleti, technológiai ismereteken túl mennyire ismerik a vállalkozások a szabályozást, egyáltalán az energetikai szektort. Nem véletlen, hogy ezen a területen legalább egy-két évig tart, amíg az ügyfelek elé tud lépni egy-egy innovatív megoldás. A hosszú idő pedig jelentős befektetést is jelent. Az MVM Csoportba tartozó Smart Future Lab Zrt. éppen ebben nyújt segítséget inkubátorként. Az újító cégeknek nyújtott támogatás az üzleti, piaci ismeretek, energetikai és szabályozási tudás átadásán túl akár finanszírozási segítséget is jelenthet az induló cégek számára, illetve jelentős tudást szerezhetnek meg az ügyféligényekről, azok megismeréséről is.

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.