Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

Vajon hány embert érünk el online? - Új, reach és interaction fókuszú grafikonok a Neticle-től

2020 a Neticle Media Intelligence eddigi egyik legnagyobb fejlesztésével indult: elérhetővé váltak a tartalmak elérését és az ahhoz kapcsolódó interakciókat ábrázoló diagramok. Ezzel a frissítéssel a rendszer már nem csupán arról ad információt, hányan olvashatták az adott márkáról, termékről az említéseket, hanem arról is, hányan like-olták, kommentelték vagy osztották meg a bejegyzést.

Mi áll a kalkuláció és az adatok hátterében?

Hány embert értünk el a kampányunkkal?
Aki már foglalkozott social media-val, annak az „elérés” (reach) nem ismeretlen fogalom. Ez a médiaelemzési mérőszám megmutatja, mennyi felhasználónak jelenhetett meg a tartalom egy adott felületen. Gyakran csak a közösségi médiára korlátozódik az erről adott információ, viszont a Neticle rendszerében megtalálható a sajtóelérésekre* vonatkozó adat is.

Kép1

A Neticle ezzel, illetve az interakciók monitorozásával (like, komment és megosztások száma) még tovább fejlesztette automatikus szövegelemző algoritmusát.

A ROI maximalizálása az elérések elemzésével
A szövegelemzés és az interakcióra vonatkozó információ együtt még teljesebb képet ad arról, milyen az adott márka online reputációja.
-    Milyen volt az elérésünk az versenytársainkhoz képest?
A kampány hatékonysága egyértelműen látható lesz az elérésre és interakcióra vonatkozó számadatoknak köszönhetően, melyet más piaci szereplőkről is megtudhatunk.
-    Választ kaphatunk összetett kérdésekre is
A sokrétű adatnak köszönhetően elmélyülhetünk egy-egy témában, például kideríthetjük, milyen tartalmak kapják a legtöbb like-ot az Instagramon különböző iparágakban.

 Kép2

 -    Mérhető és fejleszthető PR-hatékonyság
Könnyen beazonosíthatjuk, mely oldalakon érjük el a legtöbb felhasználót. Megvizsgálhatjuk, hogy az egyes pozitív és negatív említések hány emberhez jutottak el. Mindennek köszönhetően magabiztosan megtervezhetjük a reputáció javítása, vagy egy hype jobb kihasználása érdekében alkalmazott csatornákat.

-    Ismerjük fel az igazi influencereket
Az adatokból kiderül, kik azok a felhasználók, akik a legtöbb interakciót generálták a márkával, termékkel vagy az iparággal kapcsolatban. Hogy teljes legyen a kép, a rendszer ezen aktivitások mennyisége mellett a polaritásába, vagyis a minőségbe is bepillantást ad.

 Kép3

-    Még részletesebb versenytárselemzés
A reach információt versenytársaink elemzéséhez is használhatjuk, hiszen az adatokból kiderül, milyen eredménnyel fut a konkurencia kampánya. Így könnyen eljuthatunk iparági best practice-ekhez is.

 Kép4

A Neticle világszinten egyedinek mondható grafikonjainak köszönhetően megtudhatjuk, milyen témákkal érhetjük el a legtöbb felhasználót és a legtöbb interakciót a márkánkkal vagy az ágazattal kapcsolatban. Ezeket kihasználva a kommunikációban, rövid időn belüli ROI növekedést figyelhetünk meg.

Mindez kompatibilis az adatvédelmi irányelvekkel
Egy weboldal látogatottsági adatait az oldalon elhelyezett különleges követőkódokból tudhatjuk meg. Fontos kiemelni, mindez teljes mértékben legális, anonim és összhangban áll a GDPR szabályozással.
A Neticle Media Intelligence rendszerében található adatok a Digitális Közönségmérési Tanácstól származnak.

*A sajtóelérésre vonatkozó adatok elérhetők Magyarországon, Ausztriában, Bulgáriában, Lengyelországban és Romániában.

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.