Home office: 10 tipp, a hatékony munkavégzéshez

Ez az új helyzet, amit a korona vírus hozott magával új megoldások irányába tereli a legtöbb haladó gondolkodású munkáltatót. Sajnos most a kollektív egészségtudatunkra van szükség ezért azok a tradicionális cégek is kacérkodnak a Home Office bevezetésével, akik eddig zsigerből ellenezték azt.

Célom az lenne, hogy ha munkavállaló vagy és először kapod meg az otthon végezhető munka lehetőségét, akkor adjak neked kiindulási segítséget így jó pár év tapasztalatából. Sokszor látom azt, hogy a távmunka először nagyon csábító és minden munkavállaló izzik a vágytól, hogy „de jó lenne otthonról dolgoznom”, de én 4 év home office után mondom azt nektek… ez nem a legjobb megoldás hosszú távon.

Azért, hogy túléld a kezdeteket és a megfelelő mindset-tel kezdj bele az otthoni munkavégzésbe Tóth Szabolcs Attila,digitális marketing szakember hozott nektek 10 tippet, ami segít, abban, hogy ne elszigetelve és bezárva érezd magad. Még mielőtt belevágnánk a közepébe pár gondolat.

Home office az ugyanaz, mint a távmunka?

Bizonyos értelemben igen és nem. Távmunka az, amikor a kijelölt munkavégzési helyedtől eltérő lokációban dolgozol, és ennek egyik fajtája lehet az otthoni munka is. Tehát használhatod bármelyik kifejezést magabiztosan.

Home office előnyeiről összeszedtem pár gondolatot:

  • Sokkal fókuszáltabb az otthoni munkavégzés
  • Kevesebb zavaró tényező tud lenni otthon. Kivéve, hogy elkezd a szomszéd fúrni, de ilyenkor jönnek elő a kávézók, ahova be tudsz pár órára ülni.
  • A ház körüli teendőket napközben el tudod végezni, így a hétvége valóban pihenés tud lenni.
  • Többet dolgozol egységnyi idő alatt.
  • Nem jönnek 3 percenként oda hozzád kérdésekkel vagy a tegnapi történésekkel.

 Otthoni munka árnyoldalai:

  • Ha túl sokáig dolgozol otthonról, akkor a kollegialitás megszűnhet
  • Sérülhet a vállalati kultúra és a lojalitás (ez inkább a munkáltató érdeke)
  • Összemosódhat a magánéleted és a munkád
  • Lassabb karrier mozgások, vagy éppen lehetetlen feljebb lépni
  • Megszűnnek a belső emberi kapcsolatok

Sok érv szól az otthon munka mellett és ellen is, az biztos, hogy olyan cégek, mint az IBM, akiknél 40% volt az otthonról dolgozók aránya 2017-ben úgy döntöttek, hogy visszahívja a dolgozói jelentős részét és újra irodákba rendeződnek. Eltávolodtak a kollegák egymástól, és megszűnt a korábbi céges kultúra, mert a kollegák nem ismerték egymást. Mellékes ugyan, de én 2 évet dolgoztam úgy a HP-nél, hogy nem láttam a közvetlen szakmai vezetőm SOHA.

Sok haladó gondolkodású cég és sikeres, képzett vezetők kellenek, ahhoz, hogy az otthonról végzett munka tartósan fenntartható lehessen. Belső protokollokat kell lecserélni, működési modelleken változtatni. Na de, akkor a cikk főcímére visszatérve nézzük meg, hogyan tudjátok a legtöbbet kihozni az otthoni munkátokból.

Home office 10 tipp 1

10 tipp, hogy hatékonyan legyen az otthoni munka

Kezdd korán a napot. Sokan mondjátok, hogy még tudok kettőt hármat nyomni a szundin, hiszen nem kell bemennem dolgozni és megspórolom az időt. Azonban sajnos ez idővel két dologhoz vezet. Eltűnik a rendszeresség az életedből és kapkodva az ágyból kikelve, a reggelid majszolva ülsz be a monitor elé. Mivel később kezdted a napod tovább is maradsz fenn és nem ritka, hogy átállsz egy olyan „éjszakai életre”, amibe te kényszeríted bele saját magad.

Javaslatom az lenne, hogy kelj időben! Add meg magadnak reggel azt a lehetőséget, hogy ráhangolódj a napra. Próbálj meg nem a telefonnal a kezedben kelni. Reggelizz meg, idd meg a kávéd és furcsa lehet, de a reggeli jóga vagy meditáció tud a leghasznosabb lenni a napi fókusz megteremtésében. Próbáld ki, hogy még munka előtt rendezed a gondolataid, kitűzöl napi célokat és úgy vágsz bele a napba. Ellentétben azzal amikor tömegközlekedésen ingázol és az a célod, hogy beérj lehetőleg minél kevesebb interakcióval az úton, hisz’ ezeket mind elfelejted akkor… Szánd magadra ezt a 30-60 percet otthon, hidd el megéri.

Tégy úgy, mintha munkába mennél.

Öltözz fel, használd azt a hónalj stiftet, puffanjon a parfüm is és vedd fel a szép pólód vagy inged (ez mondjuk talán túl sok), a mamusz és a pizsama nem a munkahely része. Ha így állsz hozzá nem változtatsz a bevált rutinokon és munkára tudat alatt is rá tudsz hangolódni. Későbbi pontban még kitérek rá, hogy ez miért fontos még.

Válassz egy fix munkaállomást az otthonodban.

Legyen egy helyed, ahonnan dolgozol. Ne a kanapéban ülj vagy teraszon egy sör vagy bor mellett. (jó 1x-1x belefér, de muszáj, hogy szokássá tedd az otthoni munkát is). Azért sem jó, ha ezekről a helyekről tartósan dolgozol, mert itt Te lazítani szoktál és ha munkára is használod akkor nem fogja tartósan megadni neked a kikapcsolódásra szánt hely érzését. A munka jut(hat) eszedbe a kanapén ülve is… Itt egy cikk, arról hogyan alakítsd ki az otthoni munkaállomásod.

Nehezítsd meg a közösségi média elérésed.

Nagyon csábító lehet, hogy ki, hol, mit csinál és tudod korlátlanul nézni, de be tudja szippantani a Facebook, az Instagram vagy a YouTube a figyelmedet. Ha például Google Chrome, Mozilla vagy Opera böngészőt használsz, akkor csinálj magadnak egy munka profilt. Oda olyan könyvjelzőket(bookmark) ments el, amit a munkához használsz. Social fiókokba ne is lépj be soha, így a kísértés is kisebb, sőt ha megpróbálnád, akkor kapsz egy figyelmeztetést saját magadtól, hogy: de hát ki vagyok lépve most nem ez a dolgom.

browser

 Akkor dolgozz, amikor a legproduktívabb vagy!

A legtöbb esetben el tudod a napod tolni és jobban beosztani, ha magad vagy. Az admin dolgokat és callokat próbáld meg abba a periódusba tenni, amikor nem épp a teljesítményed csúcsán vagy. Amikor igazán dübörög az elméd, akkor tudsz igazán alkotni és haladni. Jönnek az ötletek, ég a kezed alatt a munka, nem tud kizökkenteni semmi, fókuszban vagy, ne engedd el ezt az időszakot. Vannak a nappali és éjszakai emberek, a reggeli és a délutáni. Ismerd meg jobban magad és ennek megfelelően tervezz. Oda tegyél minden kreatív és gondolkodást igénylő feladatot, meglátod elszáll az idő és jó dolgokat fogsz csinálni hatékonyan.

Használd a technológiát a kapcsolattartásra!

Annyi féle chat, kollaborációs szoftver és hatékonyság növelő eszköz van, hogy megérne egy külön blogposztot. Válaszd ki, hogy a te csapatod miben tud a leghatékonyabb lenni. Ez lehet akár: Trello, Teams, Basecamp, Monday.com, Asana, Todoist és még 1000 másik.Ha konferenciád vagy callod van, akkor az legyen video call! 2. pontban megbeszéltük, hogy vedd fel a szép gúnyád, akkor mutasd is meg. P2P kommunikációt akkor tudod erősíteni jobban, ha arcot, mimikát látsz és akkor garantáltan jobb a figyelem, mintha csak egy szimpla callban lennél.

💡Tipp figyelj rá, hogy rendezett legyen a háttered és lehetőség szerint a párod ne flangáljon egy törölközőben melletted.

Használd a mosógéped az otthoni munkád időzítőjének.

Micsoda??? Jólvan lehet ez akár a sütő, a kávéfőző, vagy csupán egy Pomodoro-Timer a lényeg, hogy tűzz ki célokat, hogy mire lemegy a mosás befejezem ezt vagy azt. Amikor lejár a mosás akkor felállok kiteregetek, megadom magamnak a 10 perc szünetet és rendezem a gondolataim.

Tarts szüneteket, akkor is ha otthonról dolgozol!

Mikor otthon dolgozol nincs senki, aki kihívjon egy kávéra, berángasson egy meetingre vagy csak egy csokiért kiugorj a sarki boltba. Ha nem állítod be a szüneteket és nem tervezed, azt fogod észre venni, hogy eltelt 2-3 óra és nem álltál fel. Senkinek nem célja, hogy piriformis szindrómád legyen… Menj le a boltba, tegyél be egy mosást, igyál meg egy kávét, vagy csupán csak mosogass el… kellenek ezek… Használj akár egy timert, mint fenn a Pomodoro.

Dolgozz hatekonyan otthonrol 1 1160x653

Zárd le a napokat mindig ugyanabban az időpontban! (legalábbis próbáld)

Amikor a munkahelyeden dolgozol, akkor 17:30-kor fel tudsz állni, akkor otthon miért nem? Tervezd meg az otthoni munkanapod abban a reggeli időszakban, amit az első pontban megbeszéltünk és akkor tudod, hogy ma meddig fogsz dolgozni. Ha elérted a nap végét és nem vagy kész a munkával, akkor reggel nem jól vagy nem jó célokat tűztél ki. Itt nem számolok azzal, hogy beesik valami váratlan, de akkor a prioritásokat rendezd át és a nap végét akkor is tartanod kell!!

Ne felejtsd el, hogy nem vagy egyedül!

Kollegáid egy karnyújtásra vannak, hiszen megvan a csatorna, ahol tudok egyeztetni, de még 2020-ban az is opció, hogy megemeled a telefont. Ne fordulj be, dolgozz csapatban még akkor is, ha az távoli!
Ha ezeket a pontokat betartod, akkor jó eséllyel meg tudod teremteni a work-life egyensúlyt és az otthonod nem lesz a munkahelyed, hanem lesz otthon egy kis munkahelyed.

A szerző: 
Tóth Szabolcs Attila

Online marketing fókuszú digitális marketing szakember, aki szeret sportolni, fotózni és tehetséges fiatalokkal foglalkozni. Több startupban dolgozom mentorként, illetve alapítottam egy online marketinget oktató iskolát is: a Present Academy-t.

 Forrás

 

 

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.