Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

Mi köti le a közönségedet? Tudd meg a Neticle új grafikonjaival!

Szeretnéd látni a folyamatban lévő közösségi média kampányod eredményeit, vagy összehasonlítani különböző Facebook oldalak tevékenységét? Kíváncsi vagy, pontosan mely posztjaid voltak a leghatásosabbak? Most minderre, és még többre is választ kaphatsz a Neticle márciusban elérhetővé vált grafikonjaival.

A legutóbbi, januári frissítéssel hét új elérés- és interakciós grafikonnal bővült a Neticle rendszere. A mostani, márciusi update-nek köszönhetően három további diagram került a portálra, amelyek még teljesebb képet nyújtanak egy cég, illetve a versenytársak média-aktivitásáról.

neticle horizontal

A jobb átláthatóságért az új grafikonok funkcióit a Coca-Cola és a Pepsi elmúlt hat havi magyar internetes említéseinek elemzésén keresztül mutatjuk be.

Hol és mennyit foglalkoztak a tartalmaiddal?

A teljes webről összegyűjtve, vagy platformonként külön-külön is nyomon követheted az interakciókat. A Neticle összegyűjti a like-okat, dislike-okat, megosztásokat, kommenteket, kedvencnek jelöléseket és retweeteket is.

1

2

Közösségi média interakciók (like, megosztás, komment stb.) kulcsszavanként

Ha megnézzük a fenti két ábrát, világos, hogy a Pepsi interakciós csúcsai a Twitternek köszönhetőek, míg a Coca-Cola a Facebookon könyvelhetett el sikereket.

Vedd észre, mi hatott igazán az emberekre

Az interakciók típusa szerint is szétválaszthatod az információhalmazt: már külön grafikon van a napi lájkszámra (YouTube, Facebook és Instagram lájkok, illetve kedvencnek jelölések Twitteren), valamint a napi megosztások számára (retweetek és Facebook megosztások). Ezek mindegyikét, valamint az összesített interakció-mennyiséget is lehet vonal- és oszlopdiagramon is ábrázolni.

3

A napi megosztások és retweetek kulcsszavanként

 4

A napi like + kedvencelés szám kulcsszavanként

Egy viccet tartalmazó amerikai tweetet, amiben a Pepsi is szerepelt, rengetegen retweeteltek Magyarországon is, ez okozta a különösen magas megosztás számot szeptemberben. Ugyanakkor a Coca-Cola gyors és vicces replikája a Norbi-botrányra kiugróan magas lájkszámhoz vezetett januárban.

Nézd meg, mely posztok váltották ki a legnagyobb aktivitást

Már közvetlenül a Neticle Media Intelligence-ből is megtudhatod, melyik volt a márkáddal kapcsolatos öt leghatékonyabb poszt, és össze tudod hasonlítani őket a versenytársaidéval. A grafikon platformonként külön is képes mindezt bemutatni, vagy a saját oldalaidra vonatkozóan egyazon platformon belül.

5

6

 Mindez nagyon hasznos, ha például új kampányhoz gyűjtesz inspirációt, hiszen a versenytársaid legjobban teljesítő posztjait is számításba veheted.

Milyen csatornákon lenne még érdemes kommunikálnod?

Kiderülhet, hogy a számodra releváns felhasználók olyan felületen a legaktívabbak, ahol a branded még nincs jelen. Ilyenkor érdemes lehet fontolóra venni a saját profillal való belépést ezekre a csatornákra, hiszen így sokkal nagyobb hatással lehetsz a téged is érintő diskurzusra. Kezdd el használni az új grafikonokat még ma, hogy ne maradj le a kiemelkedő eseményekről és a robbanásszerűen terjedő posztokról. Mostantól diktáld te a trendeket!

 

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.