Notice: Undefined index: overlay in /home2/mmszeu/public_html/public/templates/yootheme/templates/header-mobile.php on line 96

Az ügyfél-visszajelzések gyűjtése a customer journey során vállalati tagunk, a Neticle intelligens kérdőívkészítő szoftverén

A Zurvey.io kérdőívkészítő új funkcióival még gördülékenyebbé válik a CX mérése

Az ügyfelekkel való kapcsolattartás fő színterévé egyértelműen a digitális csatornák váltak. Az online tér interakciói igen széles skálán mozognak, legyen szó egy webshopos vásárlásról, biztosítási szerződés okostelefonos aláírásáról vagy egy e-mailes panasz benyújtásáról. Mindebben közös, hogy a vásárlói elégedettség mérése elengedhetetlen egy sikeres vállalkozás stratégiájában.

Az Zurvey.io új embedding funkcióinak lényege, hogy minden vásárlói interakció és tevékenység „élményét” automatizáltan mérhetővé tesz. Ennek érdekében már a kérdőív felépítésénél is szem előtt kell tartani, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban megválaszolható kérdéseket kapjanak az ügyfelek. A Zurvey.io embedding lehetőségeivel mindez kivitelezhető egy, a saját arculatba építhető megoldással. Ezt követően már csak az akcióterv felépítésével kell foglalkozni, hiszen a rendszer automatikusan elemzi és vizualizálja a szabadszavas válaszokat is, így nem kell időt és energiát fordítani a manuális feldolgozásra.

210120 MMSZ zurvey embed blog 3

Minimális kódolással kivitelezhető

Mivel az automatikus megoldás kiépítéséhez szükség lehet honlap-, okostelefon app-fejlesztőkre és content managerekre is, a Zurvey.io célja, hogy minél könnyebb legyen ez a közös munka.

  • Mikro-kérdőívek akár a Google Tag Manageren keresztül is telepíthetők.
  • A kérdőív a felületen belül teljes mértékben személyre szabható, így csak a kódrészlet másolására és beillesztésére van szükség.

A célnak megfelelő kérdőívtípus választása

A Zurvey.io jelenleg ötféle iframe megoldást kínál.

210120 MMSZ zurvey embed blog 2

  • A pup-upok a legpraktikusabbak, amikor egy vásárlás, jelentősebb interakció vagy hasonló esemény után kérdeznénk a felhasználói élményéről. Tökéletes eszköz, ha Customer Satisfaction Score (CSAT - ügyfélelégedettség) vagy Customer Effort Score (CES – befektetett energia) jellegű visszajelzést kérünk.
  • A full page (teljes oldalas) megoldás megfelelő, amikor sok kérdést tartalmaz a kérdőív, és a válaszadókat szeretnénk a saját oldalunkon tartani.
  • A slider (csúszka) ideális abban az esetben, ha a válaszadó megzavarása és a weboldal tartalmának eltakarása nélkül jelenítenénk meg a kérdéseket – ilyen lehet egy NPS-visszajelzése kérése. Az ablak mind a négy irányból beúszhat, illetve A/B teszttel kideríthető, hogy ezek közül melyik beállítással magasabb a kitöltők száma.
  • Az egyik leggyakrabban alkalmazott megoldás a side tab (oldalsó fül). Ez folyamatosan jelen van az oldalon, így általános kérdéseknél, például a felhasználói élményre vonatkozó rövid értékeléseknél a leghasznosabb. A weboldal látogatója egy kattintással bármikor könnyedén megnyithatja és be is zárhatja.
  • A statikus beállítással egy teljesen személyre szabható HTML-widgetet kapunk, amit beilleszthetünk például honlapokba, hírlevelekbe, e-mail aláírásokba is. A statikus formátum a kérdőív egy előre kiválasztott kérdését jeleníti csak meg a beágyazásban, de kattintás után megnyílik a teljes kérdéssor is.

210120 MMSZ zurvey embed blog 4

Ügyfél-visszajelzések gyűjtése automatikusan

Ahogy a fenti példák is mutatják, egy egyszerűbb kérdőív akár már 30 perc alatt felépíthető és élesíthető. De nem szabad megfeledkezni arról, hogy az ügyfél-visszajelzések gyűjtése és elemzése stratégia tervezést is igényel!

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.