SPAR

spar.png

A SPAR a világban és Magyarországon

A SPAR-t 1932-ben, egy Adriaan van Well nevű kereskedő alapította Hollandia Zoetermeer nevű városában. A sikeres hollandiai példa nyomán az ötvenes évektől kezdve elterjedt a modell: előbb Európában, majd a többi kontinensen is. Így a SPAR nemzetközi áruházlánc 2018-ra négy kontinens 48 országára terjedt ki, több mint 12 777 egységgel.

A SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. 1990-ben alakult. A cégcsoport első SPAR üzletét Tatán nyitotta meg, 1991-ben. A tevékenység első éveinek áruház-átalakításait és üzlethálózat-vásárlásait új üzletnyitások sora követte, közöttük ún. zöldmezős beruházások is.

A SPAR történetének legnagyobb akvizícióját 2008-ban hajtotta végre, amikor átvette a Magyarországon működő teljes Plus-hálózatot. A cégcsoport 2012-ben megkezdte franchise rendszere kiépítését, melynek eredményeként már több mint 180 üzlet csatlakozott a SPAR-hoz.

A magyarországi SPAR és INTERSPAR üzletek áruellátásáról a cég központi logisztikai egységei gondoskodnak. Az egyik, az 1994 óta üzemelő és a hálózattal együtt folyamatosan bővülő bicskei raktárbázis épületegyüttese, amely helyet ad a társaság adminisztratív központjának is. A másik logisztikai központ Üllőn nyílt meg 2008-ban.

2005-től működik a SPAR saját húsfeldolgozó üzeme Bicskén, amely folyamatosan növeli kapacitását és oktatási központként is funkcionál. Tavaly márciusban pedig megkezdte működését az üllői logisztikai központ területén a SPAR enjoy. convencience üzem.

A SPAR Magyarország Kft. az ország egyik vezető élelmiszer-kereskedelmi láncaként 2018 végén 555 egységet üzemeltetett több üzlettípusban. Több mint 13000 munkavállalójával a SPAR csoport Magyarország egyik legnagyobb munkaadója.

Képviselője
Bene Nikoletta

marketingvezető

Marketing Döntéshozók Klubja - Tagok
Marketing Döntéshozók Klubja - Tagok
Marketing Döntéshozók Klubja - Tagok
Marketing Döntéshozók Klubja - Tagok

+3630 297 2139

Magyar Marketing Szövetség

1062 Budapest, Délibáb utca 29

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.